12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePapa Francisc a anulat pelerinajul la imaginea Fecioarei Maria din centrul Romei, din cauza pandemiei

Papa Francisc a anulat pelerinajul la imaginea Fecioarei Maria din centrul Romei, din cauza pandemiei

Sala de presă a Sfântului Scaun a anunțat că papa Francisc a decis să anuleze tradiționalul act de venerație pe care pontifii îl fac pe 8 decembrie la imagina Fecioarei Maria din centrul istoric al Romei.Decizia a fost luată din cauza actualei stări de urgență sanitară și cu scopul de a evita riscul de infectare între persoane Papa va înlocui omagiul public de venerație cu o rugăciune în privat, relatează Vatican News.

Printr-o tradiție de aproape două secole, în solemnitatea Neprihănitei Zămisliri, celebrată anual pe 8 decembrie, Suveranii Pontifi efectuează un scurt pelerinaj la imaginea monumentală a Fecioarei Maria din Piazza di Spagna. Pelerinaj făcut pentru a-i încredința Maicii lui Dumnezeu orașul, locuitorii și speranțele viitorului. De obicei, traseul pe care papa parcurge distanța dintre Cetatea Vaticanului și Piazza di Spagna este flancat de mari mulțimi de persoane care merg la același monument religios fie înainte, fie după vizita papei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS