10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFrontierele Canadei rămân închise

Frontierele Canadei rămân închise

Canada a anunţat duminică o nouă prelungire, până la 21 ianuarie 2021, a închiderii frontierelor sale pentru străinii a căror prezenţă nu este considerată esenţială, potrivit Agerpres.

Din luna martie, călătorii care sosesc în Canada, indiferent dacă sunt sau nu canadieni, sunt supuşi unei carantine obligatorii de 14 zile pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Graniţa Canadei cu Statele Unite rămâne închisă până pe 21 decembrie

La rândul său, graniţa Canadei cu Statele Unite rămâne închisă până pe 21 decembrie, ca parte a unui acord bilateral separat cu Washingtonul. Sunt permise doar comerţul cu bunuri şi mărfuri, precum şi călătoriile considerate esenţiale. Închiderea celei mai lungi frontiere terestre din lume a fost decisă în martie şi ar putea fi prelungită după 21 decembrie, a declarat guvernul canadian într-un comunicat.

Executivul canadian spune că „va fi în măsură” din 21 ianuarie să armonizeze posibilele prelungiri ale închiderii frontierelor între Statele Unite şi alte ţări din lume, precum şi decizia referitoare la carantina obligatorie.

Până duminică, Canada a înregistrat peste 360.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi peste 12.000 de decese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS