20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSerbia se apropie de un “scenariu catastrofal” din cauza Covid-19

Serbia se apropie de un “scenariu catastrofal” din cauza Covid-19

Serbia se apropie de un “scenariu catastrofal” din cauza Covid-19, a avertizat ieri președintele Vucici, în ziua în care au înregistrat peste 7.600 de cazuri noi, un record pentru țara cu doar 7 milioane de locuitori. 51 de oameni au murit doar în ultimele 24 de ore, iar situația se agravează pe fondul lipsei de locuri în spitale..

Aleksandar Vucic, președintele Șerbiei: “Situația din spitale e foarte gravă. Atunci când testăm în fiecare zi câte 10.000 de oameni și trebuie să trimitem 1.000 în spitale, unde nu mai sunt paturi libere, atunci e clar în ce situație ne aflăm.”

Tot ieri, Croația a anunțat că va închide barurile și restaurantele, într-o încercare de a limita explozia de cazuri noi. Măsura intră în vigoare în weekend și va dura cel puțin până pe 21 decembrie.

Andrej Plenkovic, premier Croația: “Suntem împotriva carantinei totale, împotriva restricțiilor de circulație. Ceea ce facem acum e să protejăm sănătatea și să limităm unele activități. Considerăm că, dacă toată lumea respectă aceste măsuri, epidemia va da înapoi.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS