11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova nu renunță la Târgul de Crăciun. Comercianții, plasați în Piața Mihai Vitezul și Piața Buzești

Craiova nu renunță la Târgul de Crăciun. Comercianții, plasați în Piața Mihai Vitezul și Piața Buzești

Primăria Craiova nu renunță la Târgul de Crăciun. În condițiile în care administrațiile locale din țară și marile orașe europene nu mai iau în calcul pregătirea acestor târguri, în Craiova este exact invers. Administrația locală nici nu se gândește că evoluția pandemiei este îngrijorătoare și orice risc, cât de mic trebuie eliminat. În ultimele zile, în Craiova rata de infectare a ajuns la 6,67 la mia de locuitori. Situația epidemiologică din județul Dolj indică o incidență a infectărilor de 3,94 la mia de locuitori și se află în scenariul roșu.

Comercianții, împărțiți în două

Târg de Crăciun
Târg de Crăciun/foto:arhiva GdS


Totuși, primăria anunță că va continua pregătirile pentru Târgul de Crăciun. Anul acesta căsuțele destinate comercianților vor fi montate în două locuri Piața Buzești si Piața Mihai Viteazul. Spre deosebire de anii trecuți, căsuțele pentru comercianți sunt vopsite în culorile Crăciunului. Acestea vor fi ornate cu ramuri de brad și instalații de lumini. În zona Centrului Istoric vor fi puse în valoare mai ales clădirile. În Parcul Romanescu va fi iluminat de sărbători în fața Casei Bibescu.

Căsuțe pentru comercianți/ sursa foto:https://www.g4media.ro/

Pentru a evita aglomerația, anul acesta avem două locuri în care vor fi montate căsuțele, Piața Buzești și Piața Mihai Viteazul, iar în Parcul Romanescu va fi iluminat de sărbători în fața Casei Bibescu. Spre deosebire de anii trecuți, căsuțele pentru comercianți sunt vopsite în culorile Crăciunului și vor fi ornate cu ramuri de brad și instalații de lumini, iar în zona Centrului Istoric vor fi puse în valoare mai ales clădirile. Având în vedere ca Târgul de Crăciun din Craiova este inclus, anul acesta, în topul Forbes, ne dorim să aveți sărbători de poveste”,

a scris Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, pe pagina sa de Facebook.

În mai multe orașe din țară, cum ar fi Sibiu sau chiar Bucureștiul, festivitățile de iarnă au fost anulate, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus raportate zilnic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS