21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate110 membri ai echipajului fregatei Regina Maria, diagnosticați cu Covid, au ajuns în țară

110 membri ai echipajului fregatei Regina Maria, diagnosticați cu Covid, au ajuns în țară

Aproape jumătate dintre membrii echipajului fregatei Regina Maria au fost diagnosticați cu Covid, în urma unei testări făcute luni, în Turcia. Fregata a acostat vineri în Portul militar Constanța și a încheiat astfel, mai repede decât era planificat, misiunea NATO din Marea Mediterană.

„Fregata și-a încheiat, mai repede decât era planificat, misiunea NATO la care participa, în Marea Mediterană, după apariția primelor două cazuri de militari infectați cu noul coronavirus, la sfârșitul săptămânii trecute. Nava a acostat vineri, 13 noiembrie, în portul militar Constanța, după care a fost pusă în aplicare procedura operațională pentru identificarea și managementul persoanelor simptomatice/asimptomatice sosite în țară, elaborată de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile”, se arată într-un comunicat al Statului Major al Forțelor Navale.

Conform acestuia, 110 dintre cei 235 de membri ai echipajului prezenți la bord au fost confirmați cu infecție SARS CoV-2, la testarea realizată luni, 9 noiembrie, în Turcia.

Toți militarii infectați de la bordul fregatei vor fi evaluați medical la Spitalul Militar Modular de Intervenție și Tratament, instalat pe Stadionul „Portul” din Constanța, urmând ca medicii militari să decidă care va fi modalitatea de acțiune, intervenție și tratament, respectiv internarea în facilitatea medicală, izolarea la domiciliu sau izolarea instituționalizată.

Ceilalți militari din echipajul navei, care au avut rezultat negativ la testarea RT-PCR pentru SARS CoV-2, dar au fost, pe timpul marșului spre România, în contact direct cu militarii confirmați COVID-19, vor intra în carantină instituționalizată, urmând a fi retestați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS