2.4 C
Craiova
luni, 30 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Profesorii vor susţine inspecţiile şcolare pentru examene după reguli noi

Profesorii vor susţine inspecţiile şcolare pentru examene după reguli noi

Cadrele didactice vor susţine inspecţiile şcolare pentru examene în noi condiţii, impuse de pandemie. Astfel pentru obţinerea gradelor didactice I şi II inspecţiile se vor face online. Aceeaşi posibilitatea o au şi debutanţii care s-au înscris la examenul naţional pentru definitivat. Inspecţiile şcolare se pot organiza în sistem online chiar dacă unităţile de învăţământ sunt în scenariul verde, conform unor precizări transmise de Ministerul Educaţiei către inspectoratele şcolare judeţene.

Inspecţiile şclare speciale în cadrul examenelor pentru obţinerea gradului didactic I şi pentru obţinerea gradului didactic II precum şi susţinerea lucrării metodico-ştiinşifice în cadrul examenului pentru acordarea gradului didcatic I se realizează online, având în vedere atât specificul organizării şi desfăşurării cât şi la finalităţile acestor activităţi didactice. De asemenea, online se pot susţine şi inspecţiile de specialitate pentru examenul naţional definitivat, conform unor precizări ale Ministerului Educaţiei şi Cercetării Naţionale.


Inspecţile şcolare se pot organiza online chiar şi la unităţile de învăţământ care sunt în scenariul verde. „În aceste condiţii, directorul unităţii şcolare va transmite inspectorului şcolar sau membrilor comisiei, cu trei zile înainte de data programată pentru desfăşurarea inspecţiei, pe email, toate informaţiile privind platforma sau aplicaţia informartică utilizată de unitatea şcolară în procesul de învăţământ. Managerul va transmite inclusiv link-ul de conectare pentru activitatea online meeting”, se arată în adresa Ministerului Educaţiei.


În situaţia în care unitatea de învăţământ nu dispune în toate săille de clasă de logistica necesară organizării şi desfăşurării online a activităţilor didactice, inspectoratul şcolar va face demersurile care se impun pentru amenjarea unei săli de clasă destinate activităţilor didactice de tip inspecţie şcolară, practică pedagogică, care va fi dotată corespunzător. Dacă unităţile şcolare funcţionează în perioada inspecţiei şcolare după scenariul hibrid, sau după scenariul roşu inspectorii şcolari vor intra la lecţiile online.

În Dolj se evaluzaeză dosarele depuse pentru definitivat

În prezent, la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj se evaluează dosarele candidaţilor înscrişi la defintivat, iar după prima jumătate a lunii noiembrie se vor face înscrierile şi pentru gradele didactice II şi I.

„Pentru examenul de definitivat avem 156 de candidaţi înscrişi. În această perioadă evaluăm dosarele şi vor pune rezultatele la finalul lunii. Pentru gradele didactice I şi II acum se desfăşoară procedurile la nivelul unităţilor şcolare. Înscrierea candidaţilor la ISJ Dolj se va face în perioada 15-20 noiembrie. Inspecţiile şcolare speciale pentru gradul didactic I se vor realiza exclusiv online pentru că urmează procedura după care funcţionează centrul universitar în care sunt înscrişi candidaţii „, a precizat Irina Vînturiş, inspectorul şcolar pentru perfecţionare.

Ce se va întâmpla dacă apar erori de conectare

În cazul în care apar erori de conectare în organizarea sau desfăşurarea inspecţiie şcolare acestea se vor semnala de către conducerea unităţii şcolare şi împreună cu inspectorul şcolar sau cu comisia care realizează inspecţia identifică o soluţie alternativă penru finalizarea activităţii, fapt care se va consemna în documnetele de inspecţie.

Cadrelor didactice care nu dispun de mijloace adecvate organizării şi desfăşurării procesului de preddare-evaluare-învăţare prin intermediul tehnologiei li se va asigura accesul la echipamemtele unităţii de învăţământ. fie prin acordarea cu titlu de folosinţă gratuită, pe perioadă determinată a unor echipamente şi servicii, , fie prin facilitarea participării la cursuri din cadrul unităţii de învăţământ ca în situaţiile de scenariu hibrid.

Organizarea şi desfăşurarea activităţilor de inspecţie şcolară nu se înregistrează, ci se consemnează în documentele de inspecţie prevăzute de metodologii, după cum se arată în adresa Ministerului Educaţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Au trecut peste eșecul cu Steaua. SCMU Craiova, victorie...

Eșecul de sâmbătă, cu Steaua (2-3), se...

ȘTIRI GdS

Ludovic Orban: Pensiile speciale pentru aleşii locali vor fi...

Premierul Ludovic Orban spune că pensiile speciale pentru aleşii locali vor fi din nou amânate.

Gorjul rămâne „verde“ la rata de infectare cu Covid-19....

Gorjul rămâne „verde“ la rata de infectare cu Covid-19, potrivit raportării transmise, duminică, de Grupul de Comunicare Strategică.

Peste 13.000 de români confirmați cu coronavirus, internați în...

Peste 13.000 de români confirmați cu coronavirus sunt internați în prezent în spitalele de profil din țară, informează GCS.

Coronavirus în România. 5.554 de noi cazuri, din 16.225...

Coronavirus în România. 5.554 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore.

Cum se va face vaccinul anti-Covid în România. Ce...

Cum se va face vaccinul anti-Covid în România. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat modalitatea de vaccinare.

Cod galben de ninsori, luni, în opt județe din...

Cod galben de ninsori în opt județe din Muntenia și Dobrogea.