17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul japonez intenționează să vaccineze gratuit toți rezidenții

Guvernul japonez intenționează să vaccineze gratuit toți rezidenții

Guvernul japonez a aprobat marți un proiect de lege care stipulează că autoritățile vor suporta costurile de administrare a unui vaccin împotriva coronavirusului pentru toți rezidenții din Japonia și va compensa furnizorii în cazul unor efecte secundare serioase, transmite Japan Times.

Legea va amenda actuala legislație privind vaccinările pentru a fi în linie cu angajamentul premierului Yoshihide Suga de a asigura vaccinuri pentru toți rezidenții țării până în prima jumătate a anului viitor.

Guvernul intenționează să treacă actul normativ prin parlament în actuala sesiune parlamentară care se va încheia în 5 decembrie, alocând un buget în valoare de 671,4 miliarde de yeni (6,42 miliarde de dolari) pentru programul de vaccinare.

Executivul nipon a ajuns deja la o înțelegere cu AstraZeneca și Pfizer pentru asigurarea a 120 de milioane de doze de vaccin din partea fiecărei companii odată ce acesta va fi dezvoltat cu succes și se află în negocieri și cu Moderna pentru 40 de milioane de doze suplimentare.

Guvernul a încercat să încurajeze dezvoltarea unor vaccinuri care să fie produse local însă deocamdată acestea se află în stadiile incipiente ale studiilor clinice.

Rezidenții Japoniei vor fi încurajați ferm să se vaccineze odată ce un vaccin anti-Covid-19 va fi disponibil gratuit însă deocamdată autoritățile din această țară nu au anunțat că imunizarea va fi obligatorie.

Japonia a înregistrat peste 98.000 de infecții cu SARS-CoV-2 și mai mult de 1.700 de decese cauzate de COVID-19 de la izbucnirea pandemiei în țara insulară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS