1 C
Craiova
vineri, 27 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Focar Covid la ATI. SJU vrea să angajeze personal pentru secţiile unde au apărut focare

Focar Covid la ATI. SJU vrea să angajeze personal pentru secţiile unde au apărut focare

Mai multe cadre medicale de la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Craiova au fost infectate cu noul coronavirus. 24 de angajați ai secției ATI non-Covid au fost testați pozitiv în ultima săptămână.
Conducerea spitalului spune că, în urma măsurilor dispuse ca răspuns la această situaţie, activitatea secţiei nu va fi afectată.

SJU vrea să angajeze personal pentru secţiile lovite de Covid în ultima perioadă.

SJU vrea să angajeze personal pentru ATI şi UPU

Personalul din sectorul non-Covid a fost testat.
„Am testat personalul cu simptome și, în urma rezultatelor pozitive, am testat în fiecare zi o parte din cadrele medicale din sectorul non-Covid al terapiei intensive până au fost testați toți”, a transmis managerul SJU Craiova, Laurențiu Ivanovici.

Secţia ATI de la SJU Craiova are 240 de angajaţi, iar aproximativ jumătate dintre aceştia lucrează în sectorul non-Covid.
Spitalul a demarat o procedură pentru a recruta personal suplimentar pentru secţiile ATI şi UPU, în principal asistenţi medicali. Reamintim că şi în secţia UPU au fost infectate mai multe cadre medicale în ultima lună.

Echipamente de protecţie specifice Covid şi în secţia non-Covid

Directorul spitalului judeţean spune că personalul din sectorul ATI non-Covid va fi reinstruit pentru tratarea tuturor pacienţilor drept suspecţi de coronavirus.

„Deşi este sectorul non-Covid, toţi pacienţii vor fi trataţi ca şi când ar fi suspecţi de coronavirus. Echipamentele de protecţie vor fi specifice, se vor folosi măşti FFP2 şi FFP3. Am avut în această secţie cazuri de pacienţi cu test negativ Covid sau fără simptome care s-au pozitivat ulterior”, spune Ivanovici.

Ca urmare a izbucnirii focarului Covid, s-a mai luat şi măsura distanţării pacienţilor, pentru diminuarea riscului ca aceştia să se infecteze între ei şi s-au dezinfectat spaţiile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu preşedintele Cătălin...

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu...

ȘTIRI GdS

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu preşedintele Cătălin...

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu preşedintele Cătălin Resceanu, a trecut la PSD, a anunţat în această seară preşedintele PSD Craiova,...

Oraşul Cernavodă şi două comune din județul Constanța intră...

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa a propus astăzi carantinarea altor trei localităţi: oraşul Cernavodă și comunele Cumpăna şi Târguşor. Măsura...

Femeie lovită pe trecerea de pietoni de un șofer...

O femeie de 44 de ani din Craiova a ajuns la spital după ce a fost accidentată de o mașină pe o...

Amendați de către Garda de Mediu pentru arderea deșeurilor

Garda de Mediu a depistat mai multe persoane fizice și juridice care ardeau deșeuri. Acestea au fost amnedate Ca...

Progresul Spartac – „U“ Craiova, live text, ora 20.45....

Universitatea Craiova va întâlni, în această seară, pe stadionul „Ion Oblemenco“, din Bănie, formația Progresul Spartac, o echipă care evoluează în eșalonul...

Republica Moldova declară stare de urgenţă în sănătate publică...

Comisia naţională extraordinară de sănătate publică (CNESP) din Republica Moldova a decis vineri, într-o şedinţă supervizată de premierul Ion Chicu, instituirea stării...