23.4 C
Craiova
vineri, 1 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăActualitateFocar Covid la ATI. SJU vrea să angajeze personal pentru secţiile unde au apărut focare

Focar Covid la ATI. SJU vrea să angajeze personal pentru secţiile unde au apărut focare

Mai multe cadre medicale de la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Craiova au fost infectate cu noul coronavirus. 24 de angajați ai secției ATI non-Covid au fost testați pozitiv în ultima săptămână.
Conducerea spitalului spune că, în urma măsurilor dispuse ca răspuns la această situaţie, activitatea secţiei nu va fi afectată.

SJU vrea să angajeze personal pentru secţiile lovite de Covid în ultima perioadă.

SJU vrea să angajeze personal pentru ATI şi UPU

Personalul din sectorul non-Covid a fost testat.
„Am testat personalul cu simptome și, în urma rezultatelor pozitive, am testat în fiecare zi o parte din cadrele medicale din sectorul non-Covid al terapiei intensive până au fost testați toți”, a transmis managerul SJU Craiova, Laurențiu Ivanovici.

Secţia ATI de la SJU Craiova are 240 de angajaţi, iar aproximativ jumătate dintre aceştia lucrează în sectorul non-Covid.
Spitalul a demarat o procedură pentru a recruta personal suplimentar pentru secţiile ATI şi UPU, în principal asistenţi medicali. Reamintim că şi în secţia UPU au fost infectate mai multe cadre medicale în ultima lună.

Echipamente de protecţie specifice Covid şi în secţia non-Covid

Directorul spitalului judeţean spune că personalul din sectorul ATI non-Covid va fi reinstruit pentru tratarea tuturor pacienţilor drept suspecţi de coronavirus.

„Deşi este sectorul non-Covid, toţi pacienţii vor fi trataţi ca şi când ar fi suspecţi de coronavirus. Echipamentele de protecţie vor fi specifice, se vor folosi măşti FFP2 şi FFP3. Am avut în această secţie cazuri de pacienţi cu test negativ Covid sau fără simptome care s-au pozitivat ulterior”, spune Ivanovici.

Ca urmare a izbucnirii focarului Covid, s-a mai luat şi măsura distanţării pacienţilor, pentru diminuarea riscului ca aceştia să se infecteze între ei şi s-au dezinfectat spaţiile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS