3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Tătaru, despre pelerini de la Sfânta Parascheva : S-a dat în spirit religios şi civic să poată intra

Ministrul Tătaru, despre pelerini de la Sfânta Parascheva : S-a dat în spirit religios şi civic să poată intra

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri, la Iaşi, că în urma discuţiilor avute despre incidentele din ziua hramului Sfintei Cuvioase Parascheva a aflat că pelerinii veniţi din afara oraşului au fost lăsaţi să intre şi să se închine la racla cu moaştele Sfintei „în spirit religios şi civic”.

„În acel moment discuţiile au fost tocmai pe faptul că acei oameni au venit, au ajuns în faţă şi, dacă tot au intrat în Iaşi, s-a dat în spirit religios şi civic să poată intra. Faptul că au beneficiat altfel decât am crezut noi că vor reacţiona este un lucru care trebuie evaluat şi poate organele de ordine să îşi facă datoria”, a spus ministrul Sănătăţii, potrivit Agerpres.

Nelu Tătaru a răspuns jurnaliştilor că vorbeşte din punctul de vedere al personalului medical şi că speră că legea să fie respectată atât de cetăţeni, cât şi de autorităţi.

Atunci când i s-a atras atenţia că mulţi dintre cei care au fost lăsaţi să intre să se închine la racla Sfintei nu purtau măşti şi spuneau că ei nu cred în existenţa acestui virus, ministrul Sănătăţii a replicat că acest fapt „dă măsura luptei pe care o ducem din luna mai, în care a apărut acel curent negaţionist, a apărut acel curent de bagatelizare a ceea ce am făcut în primele trei luni”.

„Cred că toţi trebuie să înţelegem că în acest moment este un parteneriat. Nu este doar problema MS, sau a MAI sau a Guvernului Ludovic Orban. Este problema întregii populaţii, iar partea pe care ar trebui să o facă populaţia civilă este cea mai importantă. Noi nu facem decât să îi gestionăm pe cei infectaţi, pe cei bolnavi, dar haideţi să facem ceva să nu ajungem la creştere şi mai mare”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS