5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCetăţeanul nesimţit

Cetăţeanul nesimţit

Pe o stradă intens circulată din Craiova, unii dintre localnici s-au obişnuit să arunce în mod frecvent la colţ de stradă gunoiul. Aceştia depozitează pe trotuar resturile vegetale şi gunoiul din curţi. Mizeria zace zile bune pe caldarâm până când, într-un târziu operatorul de salubritate trece să-l ridice.

Este vorba de strada Caracal. Aici de ani buni, câţiva localnici îşi scot gunoiul din curte şi îl abandonează pe trotuar. Crengi de copaci, resturi menajere şi alte deşeuri sunt aruncate la intersecţia cu strada Vasile Cârlova. În mod normal aceste resturi nu au ce să caute acolo. Totuşi din când în când, Salubritatea trece şi ridică acest gunoi.

Poate ar fi mai bine să fie prinşi cetăţenii care aruncă gunoiul în această zonă şi amendaţi sau să susţină costurile ridicării acestor resturi. În această situaţie se poate vorbi doar de lipsa bunului simţ al respectivilor cetăţeni. În plus, un semn de întrebare se ridică şi cu privire la vigilenţa autorităţilor.
Sancțiunile pentru aruncarea ambalajelor, deșeurilor și gunoiului pe domeniul public se dau de către agenții Poliției Locale în baza Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova.

Resturi vegetale pe strada Caracal


Amenda pentru aruncarea pe domeniul public a gunoaielor și ambalajelor este cuprinsă între 300 și 700 de lei pentru persoanele fizice, ca și mâzgălirea clădirilor, gardurilor sau monumentelor. Aceeași amendă o pot primi și cei care își repară sau spală mașinile pe domeniul public. În cazul persoanelor juridice, amenda este între 700 și 1.500 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS