10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul Poloniei, în carantină după ce a intrat în contact cu o persoană infectată

Premierul Poloniei, în carantină după ce a intrat în contact cu o persoană infectată

Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei, a anunţat astăzi că s-a plasat în carantină în urma contactului cu o persoană infectată cu COVID-19, potrivit Agerpres.

„Am aflat că am fost în contact cu o persoană care a fost testată pozitiv la COVID-19. Ţinând cont de acest fapt şi în conformitate cu toate regulile sanitare, mă plasez în carantină“, a declarat Morawiecki într-un mesaj video publicat pe pagina sa de Facebook. El a adăugat că ţine legătura cu colaboratorii şi guvernul lucrează normal. Acesta le-a cerut polonezilor să respecte regulile de igienă şi de distanţare fizică

Premierul nu are simptome de COVID-19

Piotr Mueller, purtătorul de cuvânt al executivului de la Varşovia, a declarat că premierul Mateusz Morawiecki nu are simptome de COVID-19. „Prim-ministrul nu a fost diagnosticat cu COVID-19 până în prezent şi nici nu are simptome ale bolii“, a scris Mueller într-o declaraţie difuzată online.

În Polonia, carantina obligatorie durează 10 zile

În Polonia, carantina obligatorie durează 10 zile pentru persoanele care nu prezintă simptome de COVID-19. Ţara a înregistrat, în ultimele săptămâni, o creştere a numărului de persoane testate pozitiv.
5.068 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus şi 63 au murit din cauza COVID-19 în Polonia în ultimele 24 de ore.

Bilanţul total, de la începutul pandemiei, este de 135.278 cazuri de infectare şi 3.101 decese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS