20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo în Oltenia și la munte

Prognoza meteo în Oltenia și la munte

Administrația Națională de Meteorologie a transmis astăzi prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia și la munte.

Oltenia

Pe parcursul primei săptămâni, vor fi variaţii termice importante, astfel că zilele caracterizate de o vreme rece (în 13 şi 14 octombrie) când media maximelor va fi de 13…15 grade, iar a minimelor de 4…7 grade vor alterna cu perioade mai calde, în care la amiază vor fi valori de 18…22 de grade, iar noaptea 8…12 grade. Cea de-a doua săptămână va debuta cu vreme normală termic pentru perioada din an, cu maxime de 17…19 grade şi minime de 6…8 grade, ulterior fiind estimate temperaturi în creştere. Ploile se vor semnala pe spaţii extinse şi vor fi local însemnate cantitativ în jurul datelor de 13 şi 16 octombrie, iar în restul zilelor probabilitatea de apariție a ploilor va fi mult mai scăzută.

La munte

Vremea va fi relativ rece în perioada 13-14 octombrie şi în intervalul 18-20 octombrie, când vor fi valori negative de temperatură pe timpul nopţilor, iar la amiază în medie 2…8 grade. În restul zilelor din interval va fi o vreme răcoroasă, specifică de altfel lunii octombrie, cu maxime de 6…13 grade şi minime de 1…6 grade. Ploi local însemnate cantitativ se vor semnala pe arii extinse în perioada 12-13 octombrie, când la altitudini mari vor fi şi precipitaţii mixte. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi din nou în creştere în intervalul 16-17 octombrie, dar mult mai scăzută în restul zilelor din intervalul de referinţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS