21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulmea asfaltării. Asfalt doar pe jumătate de stradă

Culmea asfaltării. Asfalt doar pe jumătate de stradă

Minune oltenească, o stradă a fost asfaltată pe jumătate, iar cealaltă jumătate a rămas cu vechiul covor asfaltic. Acum, pe bună dreptate şi asfaltatorii au executat ce li s-a comandat, o jumătate de stradă şi un trotuar. „Minunea” se întâmplă în Dolj pe strada Preciziei din Craiova…. sau pe strada Siloz din comuna Cârcea. Strada apare în domeniul public al Craiovei sub denumirea Preciziei, dar şi în domeniul public al comunei Cârcea sub denumirea, strada Siloz. Ca să fie treaba, treabă o jumătate de stradă este în Cârcea, cealaltă jumătate este în Craiova.

Pe o stradă de la periferia Craiovei, în urmă cu câteva săptămâni s-a asfaltat. Numai că asfaltul proaspăt a fost turnat doar pe o jumătate din stradă. Odată cu asfaltarea carosabilului a fost, bineînţeles, amenajat şi trotuarul. Doar o parte. Spre uimirea localnicilor cealaltă parte a străzii şi celălalt trotuar au rămas aşa, cum au fost. Constructorul nu s-a atins de ele. Unii au aşteptat mult şi bine să apară asfaltul şi pe cealaltă parte de stradă. Acest lucru nu s-a întîmplat.


Este vorba de strada Preciziei din zona giratoriului de la Ford. Alţii ar spune că este vorba de strada Siloz, una şi aceiaşi cu strada Preciziei. Numai că jumătate de stradă se numeşte strada Preciziei şi ţine de oraşul Craiova. Cealaltă parte de stradă se numeşte strada Siloz şi ţine de comuna Cârcea. Strada este disputată de cele două unităţi administrativ teritoriale, Craiova şi Cârcea. 

Rezolvarea a fost una „simplă”, partea din dreapta, cum intri dinspre giratoriul din strada Henry Ford aparţine de Cârcea, iar partea din stânga ţine de Craiova. Pur şi simplu linia de hotar dintre cele două localităţi a fost trasă pe mijlocul străzii. Există chiar un dosar în instanţă cu privire la grăniţuirea dintre cele două localităţi, spune primarul localităţii Cârcea.

Culmea asfaltării.Cârcea a asfaltat parte ei de stradă

La această situaţia care este de râsu-plânsu s-a ajuns în perioada alegerilor locale, când cele mai multe primării s-au grăbit să arunce cu asfalt în strânga şi în dreapta. Pesemne, aşa s-a întâmplat şi aici. Pe mijlocul străzii Siloz, denumire sub care figurează în domeniul public al primăriei Cârcea se află limita administrativă între Craiova şi Cârcea. Când s-a apucat să modernizeze drumurile din comună, primăria Cârcea a asfaltat doar partea ei de stradă. Cealaltă jumătate care ţine de oraşul Craiova a rămas neasfaltată.


„Noi avem un proiect de modernizare a reţelei de drumuri din localitate. Am modernizate toate drumurile care sunt în domeniul public al UAT Cârcea. La noi această stradă figurează sub denumirea de strada Siloz. Am amenajat partea dreaptă cu trotuar, cu tot. Am pus borduri şi am amenajat accesul către alei. Partea cealaltă nu ţine de noi. Eu nu pot să fac investiţii din bugetul localităţii Cârcea investiiţii pe teritoriul Craiovei. Asta este delimitarea făcută de Oficiul de cadastru, pe mijlocul străzii. Conform noilor delimitări aceasta este graniţa dintre cele localităţi. Aşa, dacă vorbim de Legea nr.2, inclusiv Fordul este pe teritoriul comunei noastre”,

a precizat pentru GdS, primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză.

Pe bună dreptate, primarul nu avea cum să treacă graniţa şi să asfalteze stăzile din Craiova. Una este strada Siloz, alta este strada Preciziei.

Culmea asfaltării.Schimbi sensul de mers, sari de pe strada Siloz pe strada Preciziei

De partea cealaltă, primăria Craiova deţine şi ea jumătate din stradă. Cum ar veni, schimbi sensul de mers eşti pe strada Preciziei şi ajungi în oraş. Treci linia de delimitare a mijlocului străzii, ajungi pe strada Siloz, în mediul rural. Pe o parte a străzii ai asfalt nou, pe cealaltă parte te mulţumeşti şi cu cel vechi.

„Noi nu am făcut în această perioadă asfaltări în zonă. Ştiu că acolo sunt nişte probleme legate de grăniţuire. Într-adevăr strada Preciziei ţine de UAT Craiova. Este posibil ca aceiaşi stradă să fie înregistrată şi pe UAT Cârcea, dar sub altă denumire. În acest caz trebuie întrebat la primăria din localitate. Poate administraţia locală de acolo a făcut investiţii în acest sens. Cert est că la noi această stradă nu afost prinsă acum în procesul de modernizare”,

a precizat Marian Ghencioiu, şef Serviciu Administrare şi Întreţinere Drumuri din cadrul primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS