9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova va primi primul lot de mașini de luptă Piranha V

Craiova va primi primul lot de mașini de luptă Piranha V

În noaptea de luni, 12 octombrie, de la ora 23:00, primul lot de 12 transportoare Piranha V va pleca în convoi spre Craiova pentru a fi predate Scorpionilor Roşii, militarii Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, o unitate la standarde NATO, scrie Adevărul.

Cu o întârziere de mai bine de un an, primele 36 de blindate Piranha V echipate de americanii de la General Dynamics la Uzina Mecanică Bucureşti (UMB) au fost predate recent Armatei Române şi vor fi operate de Brigada Multinaţională Sud-Est. Totul după ce s-a încheiat etapa de recepţie a primului lot de astfel blindate de luptă care intră în dotarea Armatei Române.   

Blindatele Piranha V pentru MApN vin în şase configuraţii diferite (vehicul de luptă, punct mobil de comandă, MEDEVAC, CBRN etc.). În varianta principală, cea de luptă, capacitatea transportatorului Piranha V este de 3 membri ai echipajului şi 8 militari total echipaţi. Blindatul este pus în mişcare de un motor Scania de 600 de cai putere care este cuplat la o cutie de viteză automată. Are o rază operaţională de 1.000 de kilometri, iar viteza maximă se ridică la 100 de kilometri pe oră. 

Piranha V dispune de un blindaj la standardul STANAG 4569, Nivelul 4 / 4b) care protejează militarii împotriva muniţiei perforante. În plus, Piranha V oferă o protecţie totală în cazul în care o masivă mină antitanc de 10 kilograme explodează sub podeaua blindatului. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS