10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFocar de Covid-19 la SJU Baia Mare

Focar de Covid-19 la SJU Baia Mare

Nouă cadre medicale de la Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Baia Mare sunt infectate cu Covid-19, a transmis astăzi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș, citat de dcnews.

Potrivit CJSU, nouă cadre medicale (asistenți, infirmieri și brancardieri) sunt infectate cu Covid-19 în Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare. A fost testat întreg personalul, 42 de cadre medicale.

„Dintre acestea, niciun medic din cei șase care își desfășoară activitatea în cadrul Secției de Oncologie nu este pozitiv“, a anunțat CJSU Maramureș. În Secția de Oncologie sunt internați 43 de pacienți care au fost testați și se așteaptă primirea rezultatelor de laborator.

Cele nouă cadre medicale confirmate cu COVID-19 sunt asimptomatice.

DSP Baia Mare a deschis o anchetă epidemiologică și au fost dispuse măsurile specifice de protecție a personalului angajat. Cele nouă cadre medicale vor fi izolate în spital pentru o perioadă de 14 zile şi vor primi tratament și a fost anunțat Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș pentru a face verificări cu privire la respectarea normelor de protecția muncii în spital, transmite Mediafax.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS