15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateColectează separat.Împreună pentru un mediu curat și sănătos !

Colectează separat.Împreună pentru un mediu curat și sănătos !

Pentru un mediu curat… Colectează separat! Aceasta este deviza sub care Iridex, operatorul de salubritate al judeţului Dolj continuă, proiectul „Împreună pentru un mediu curat şi sănătos”. Proiect organizat împreună cu ADI EcoDolj, Asociația Visuri de Om Mare și Școala din comuna Brădești.

Proiectul afost organizat împreună cu ADI EcoDolj, Asociația Visuri de Om Mare și Școala Gimnazială din Comuna Brădești. Aproximativ 350 de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale Brădești, jud. Dolj au participat la acest eveniment plin de culoare, veselie și entuziasm. În urma căruia au învățat informații utile. Informaţii despre reciclare, modalitatea corectă a colectării separate a deșeurilor reciclabile, dar și importanța acesteia privind protejarea mediului înconjurător.

Împreună pentru un mediu curat

Reprezentanții Asociației Visuri de Om Mare le-au vorbit celor mici despre cele mai eficiente metode de prevenire a răspândirii noului Coronavirus, și anume: dezinfectarea, spălarea mâinilor cât mai des, dar și purtarea măștilor.

De asemenea, un aspect esențial menționat în cadrul evenimentului a fost pregătirea deșeurilor reciclabile înainte de a le arunca, pentru că este extrem de important ca acestea să fie curate, să fie eliminate dopurile sau capacele, apoi să fie presate/împăturite, în funcție de categoria acestora.

Colectează separat.Reciclarea ca un joc

Pentru a fi siguri ca au înțeles și că au recepționat informațiile transmise am apelat la câteva joculețe, cu ajutorul cărora elevii au răspuns corect la câteva întrebări, cum ar fi:

”Ce culoare are pubela unde trebuie să aruncăm un pet?”, ”Dar o cutie de carton?”, etc.

Colectează separat.Cadouri pentru cei mici

În cadrul școlii au fost amplasate recipiente pe 3 culori : verde, galben, albastru. Cu ajutorul acestora toți copilașii vor putea să colecteze separat toate deșeurile reciclabile pe care le produc, contribuind puțin câte puțin la salvarea mediului înconjurător.

Colectează separat.Cadouri pentru cei mici

La final, cei mai mici prichindei, până la cei mai mari au primit din partea organizatorilor măști reutilizabile cu un design deosebit, dezinfectant, orare, pixuri din carton reciclabil, semne de carte, mingi pentru echipele de fotbal și handbal, dar și recipiente pe culori pentru fiecare clasă.

 „Vom continua și prin alte proiecte interesante, în cadrul cărora vom aprofunda aceste subiecte, cu scopul de a înțelege fiecare dintre noi faptul că a colecta separat nu este un moft, ci trebuie să se transforme într-un mod de viață !”, se arată înt-un comunicat al Iridex.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS