13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăAdvertorialePentru un mediu protejat, colectează separat!

Pentru un mediu protejat, colectează separat!

Ultimii ani au venit cu tot mai multe semnale de alarmă privind mediul înconjurător. Imagini dezolante cu râuri sau plaje sufocate de deșeuri adună distribuiri și reacții pe rețelele de socializare. Ne uimesc, ne pun pe gânduri, dar scăpăm prea repede de sub efectul lor și revenim la viața dinainte, fără să acordăm atenția cuvenită lucrurilor care contează. Ce putem face? Să arătăm respect față de mediu. Să colectăm separat. Să aruncăm gunoiul acolo unde trebuie și nu unde se nimerește.

„Colectarea separată nu este un trend sau vreun moft, ci s-a transformat într-o necesitate, în zilele noastre. Sunt atâtea beneficii care vin odată cu reciclarea: protejarea mediului înconjurător, cheltuieli reduse cu energia, salvarea resurselor Pământului, crearea de noi locuri de muncă, protejarea sănătății oamenilor”, spune Cosmina Hodorogea, reprezentantul companiei Iridex Group Salubrizare.

Proiect de colectare separată în 16 localități din Dolj

La începutul anului 2020, Iridex Group Salubrizare, împreună cu ADI Eco Dolj, a început un proiect privind colectarea separată. Proiectul se desfășoară în 16 localități din județul Dolj și constă în colectarea de către IRIDEX GROUP SALUBRIZARE prin sacul transparent distribuit la fiecare locuință individuală (la case), o dată la două săptămâni, a deșeurilor reciclabile din categoria hârtie-carton și plastic-metal. Localitățile incluse sunt Ghercești, Ișalnița, Malu Mare, Mischii, Pielești, Șimnicu de sus, Brădești, Bratovoești, Bucovăț, Cerăt, Leu, Țuglui, Podari, Breasta, Rojiște și Cârcea. De asemenea, ambalajele din sticlă se colectează în recipientul de tip igloo, de culoare verde – amplasat în fiecare localitate.

În restul localităților rurale din Dolj, deșeurile se colectează separat în recipientele de tip igloo. Aceste recipiente sunt pe trei culori, specifice fiecărei categorii de deșeuri reciclabile: hârtie-carton: albastru, plastic-metal: galben și sticlă: verde.

În zonele urbane ale județului, Iridex Group Salubrizare colectează deșeurile reciclabile din pubelele distribuite la fiecare locuință, astfel: pubela albastră: hârtie-carton, pubela galbenă: plastic-metal și din recipientele de tip igloo, de culoare verde, pentru sticle, care sunt amplasate în diferite zone din oraș.

Campanie de informare inițiată de Iridex

Pentru a ușura adaptarea la acest nou obicei de colectare separata, Iridex Group Salubrizare a inițiat și o campanie de distribuire a ghidului de colectare separată a deșeurilor reciclabile, în care se vor regăsi toate informațiile privind fiecare categorie de deșeuri, dar și afișarea ghidului împreună cu programul de colectare, în fiecare localitate.

În urma colectării deșeurilor reciclabile, acestea sunt duse la Stația de Sortare Goicea, jud. Dolj, unde trec printr-un proces amplu de sortare și pregătire pentru reciclare.

Programul de colectare a deșeurilor reciclabile, dar și multe alte informații sunt puse la dispoziție pe site-ul www.iridexsalubrizare.ro, dar și pe pagina de Facebook IRIDEX GROUP SALUBRIZARE.

Protejează mediul, construiește viitorul!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS