17.8 C
Craiova
duminică, 1 octombrie, 2023
Știri de ultima orăActualitatePandemia duce la creşterea sărăciei extreme în lume, după două decenii

Pandemia duce la creşterea sărăciei extreme în lume, după două decenii

Sărăcia extremă va creşte anul acesta pentru prima dată în peste două decenii. Pandemia de Covid-19 va face ca 115 milioane de oameni să se încadreze în această categorie până la finalul anului, arată un raport al Băncii Mondiale, scrie hotnews.

Săracii, şi mai săraci…

Până în 2021, cifra celor aflaţi sub pragul sărăciei extreme ar putea ajunge la 150 de milioane, arată cifrele citate de BBC News.

Sărăcia extremă este definită ca nivelul de trai al unei persoane care are mai puţin de 1,9 dolari pe zi (7,8 RON).

Creşterea sărăciei extreme înregistrată anul acesta este prima după 1998, când criza financiară asiatică a zguduit economia globală.

Înainte de pandemie, rata sărăciei extreme era de aşteptat să scadă la 7,9% în 2020. Dar acum este probabil să afecteze între 9,1% şi 9,4% din populaţia lumii, arată raportul Băncii Mondiale.

…Bogaţii, şi mai bogaţi

La polul opus, miliardarii lumii şi-au văzut averile crescând pe perioada pandemiei. Bogaţii care şi-au obţinut averile din tehnologie sau industrie au ajuns să aibă sume record.

Averile celor mai bogaţi oameni din lume au crescut cu 27,5%, la 10,2 miliarde de dolari, din aprilie până în iulie a acestui an, potrivit unui raport al băncii elveţiene UBS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS