23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRestricţii în municipiile Dej şi Gherla din cauza COVID-19

Restricţii în municipiile Dej şi Gherla din cauza COVID-19

Prefectul Mircea Abrudean a anunţat astăzi o serie de măsuri instituite de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj pentru municipiile Dej şi Gherla. Măsura a fost luată din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19 la peste 1,5 la mie, precum şi pentru toate şcolile din judeţ, potrivit Agerpres.

În Dej şi Gherla sunt suspendate activităţile cu publicul în cazul restaurantelor şi cafenelelor, în interior, precum şi sălilor cu jocuri de noroc, a anunţat Mircea Abrudean. De asemenea, ca urmare a depistării mai multor cazuri de elevi cu COVID-19, Colegiul „Andrei Mureşanu“ Dej şi Liceul „Petru Maior“ Gherla trec la scenariul 3. În acesta, cursurile se desfăşoară online.

Obligativitatea purtării măştii, de către toate persoanele de peste 5 ani, pe o rază de 100 de metri în jurul tuturor şcolilor

CJSU Cluj a mai adoptat o hotărâre potrivit căreia se instituie obligativitatea purtării măştii de către toate persoanele de peste 5 ani pe o rază de 100 de metri în jurul tuturor şcolilor din judeţ.
„Observăm o creştere alarmantă a numărului de cazuri în judeţul Cluj. (…) Trendul este ascendent şi trebuie să luăm nişte măsuri de restricţionare a unor activităţi pentru prevenirea răspândirii acestui virus şi pentru a scădea presiunea pe sistemul medical. În prezent, cele trei spitale COVID funcţionează la capacitate aproape maximă, atât în ceea ce priveşte terapia intensivă, cât şi pe secţiile COVID“, a spus Mircea Abrudean.

Prefectul Mircea Abrudean a menţionat că, deocamdată, incidenţa COVID-19 în Cluj-Napoca este de 1,33 la mie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS