22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn Marea Britanie, vaccinarea anti-COVID se va adresa cu prioritate vârstnicilor şi celor din profesiile cu risc

În Marea Britanie, vaccinarea anti-COVID se va adresa cu prioritate vârstnicilor şi celor din profesiile cu risc

În Marea Britanie, programul de vaccinare împotriva COVID-19 se va adresa cu prioritate vârstnicilor şi celor din profesiile cu risc, nu întregii populaţii. Anunţul a fost făcut de responsabila cu vaccinarea anti-COVID-19 de pe lângă guvernul de la Londra.

Kate Bingham, numită în primăvară de guvern preşedinte al grupului de lucru responsabil cu vaccinarea anti-COVID-19, a spus pentru Financial Times că o vaccinare generală a populaţiei „nu va avea loc“.

„Avem nevoie doar să vaccinăm toate persoanelor cu risc”

„Avem nevoie doar să vaccinăm toate persoanelor cu risc”, a explicat ea într-un interviu publicat online duminică seară.
„Se vorbeşte despre «timpul de care va fi nevoie pentru a vaccina toată populaţia», dar este eronat. Nu va exista o vaccinare a persoanelor de sub 18 ani. Este un vaccin doar pentru adulţi, pentru persoanele în vârstă de peste 50 de ani, şi în special pentru personalul din sănătate, personalul din centrele de îngrijire şi cei vulnerabili”, a precizat ea.

Potrivit FT, Kate Bingham a mai spus că obiectivul guvernului este vaccinarea a circa 30 milioane de oameni, dintr-o populaţie de aproximativ 67 milioane, dacă va exista un vaccin eficace împotriva COVID-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS