23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlina Orosan, numită preşedinte al Comitetului consilierilor juridici pe probleme de drept internaţional public (CAHDI)

Alina Orosan, numită preşedinte al Comitetului consilierilor juridici pe probleme de drept internaţional public (CAHDI)

Alina Orosan a fost numită preşedinte al Comitetului consilierilor juridici pe probleme de drept internaţional public (CAHDI) al Consiliului Europei, în cadrul sesiunii din 24-25 septembrie, de la Praga.

Alina Orosan a fost director general pentru afaceri juridice în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Alegerea reprezentantului României în această funcţie este o recunoaştere a participării active şi constante a delegaţiei române la activitatea Comitetului, în sprijinul valorificării depline a potenţialului CAHDI de a contribui la dezvoltarea dreptului internaţional public, precum şi la consolidarea dialogului interguvernamental pe probleme juridice.

MAE precizează că este pentru prima dată când reprezentantul României este ales în această funcţie, de la înfiinţarea Comitetului în 1991. Principalele atribuţii ale preşedintelui acestui organism vizează atât pregătirea şi prezidarea sesiunilor de lucru, cât şi asigurarea reprezentării Comitetului în relaţie cu alte organisme ale Consiliului Europei.

Cu titlu general, implicarea României în buna funcţionare a organismelor internaţionale din domeniul juridic reflectă poziţia ţării noastre de promovare a rolului şi influenţei dreptului internaţional public în construirea unei politici externe ancorate în principii fundamentale şi a unei ordini internaţionale bazate pe respectarea statului de drept.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS