12.8 C
Craiova
luni, 26 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Asfaltări pe bandă rulantă, calitate pe măsură

Asfaltări pe bandă rulantă, calitate pe măsură

În ultima perioadă, oraşul Craiova este un adevărat şantier. Se lucrează pe multe străzi, se decopertează, se toarnă asfalt, se înlocuiesc borduri. Se asfaltează la foc automat.

Lucrările curg pe bandă rulantă, iar verificările şi recepţiile întârzie, fiindcă nici o asfaltare nu este făcută cap-coadă. Între decopertarea covorului asfaltic şi turnarea celui nou, trec săptămâni bune. Carosabilul este praf spre disperarea şoferilor. Trotuarele sunt şi ele într-o stare asemănătoare.

„Până la acest moment, nici o lucrare nu a fost recepţionată. În momentul finalizării asfaltărilor vom face verificări după care se face şi recepţia finală”,

a declarat Marian Ghencioiu, şef Serviciu Administrare şi Întreţinere Drumuri din cadrul Primăriei Craiova.

Asfaltări de mântuială


Se asfaltează la foc automat în cartierul Bariera Vâlcii, pe străzi care nu „au văzut“ niciodată asfaltul, în Brestei, în 1 Mai, în Craiovița Nouă sau pe străzi din zona centrală sărite ani la rând de la modernizare. Și se fac promisiuni pentru alte zeci de drumuri care nu au fost niciodată asfaltate. Primăria are la dispoziție din anii anteriori două acorduri cadru pentru repararea și întreținerea străzilor, respectiv modernizarea lor. Sumele prevăzute în cele două contracte sunt uriașe.

Lucrările făcute la „oho”, calitate pe măsură.

Borduri

Constructorul îşi mută utilajele şi muncitorii dintr-un cartier în altul, lăsând în urmă străzi reparate pe jumătate. Lucrările făcute la „oho”au şi o calitate pe măsură.
În sfârşit, când apare şi noul asfalt se mai sparge o conductă, între borduri rosturile din ciment lipsesc, din loc în loc asfaltul este vălurit. Ici-colo bordurile sunt puse în „zig-zag”, ca să nu mai vorbim de gurile de canal. Acestea rămân prinse în mixtura asfaltică până le vine rândul să fie ridicate „la cotă”. Îmbinările între arterele de circulaţie principale şi aleile adiacente sunt lăsate de izbelişte, din asfaltul nou se face direct trecerea în gropi şi denivelări.
Dacă din punct de vedere a realizării lucrării există sau nu există semne de îndoială, oportunitatea lucrării ridică semne de întrebare. Te duci cu gândul la lucrul neaoș româneasc, mai mult praf în ochii locuitorilor urbei.

La recepţie se văd hibele

Stradă asfaltată recent

Beneficiarii lucrărilor, în speţă administraţia locală craioveană spun că la final se trage linie şi se verifică. În plus, susţin că asfaltările pe bandă rulantă erau prinse deja în proiectul de reparaţii şi întreţinere. Cu alte cuvinte, explozia de asfaltări din ultima perioadă este o simplă coincidenţă.

” Lucrările făcute pe acordul cadru s-au executat cu firma Domarcons. Calitatea acestora se vede la final, când facem recepţia. În privinţa bordurilor, într-adevăr între acestea se aşează rosturi din ciment. La trecerea între arterele principale şi străzile adiacente se toarnă o porţiune de asfalt. Orice hibă trebuie remediată”, a mai spus Marian Ghencioiu.

Borduri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

O tânără abandonată la naştere şi-a regăsit tatăl şi...

O tânără din Negreşti-Oaş, abandonată la naştere...

ȘTIRI GdS

O tânără abandonată la naştere şi-a regăsit tatăl şi...

O tânără din Negreşti-Oaş, abandonată la naştere şi dată spre adopţie la vârsta de un an, şi-a regăsit, la majorat, părinţii biologici....

Italia înregistrează 17.012 noi cazuri de coronavirus în ultimele...

Italia a raportat luni 17.012 noi infecţii cu coronavirus, precum și 141 de decese, cu 13 mai multe față de duminică. Numărul...

Fostul șef al Casei de Sănătate Constanța, condamnat la...

Fostul director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa Dragoş Poteleanu a fost condamnat, luni, la şase ani de...

Imagini spectaculoase cu o haită de lupi, surprinse în...

O haită de lupi a fost filmată în timp ce se deplasează într-o pădure din județul Neamț. Imaginile, în care apar cel...

Târgul de Crăciun de la Nürnberg a fost anulat

Autorităţile oraşului german Nürnberg au anunțat că, din cauza situaţiei provocate de epidemia de Covid-19, anulează târgul de Crăciun, scrie ansa.

Ce școli din Dolj își trimit elevii acasă din...

Explozia cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în tot mai multe şcoli din Dolj duce la închiderea a tot mai multe unităţi de...