6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNereguli grave descoperite la depozitul care a ars ieri în zona Elpreco

Nereguli grave descoperite la depozitul care a ars ieri în zona Elpreco

În urma verificărilor efectuale după incendiul izbucnit ieri la un depozit de deşeuri din zona Elpreco, din Craiova, comisarii de mediu au descoperit grave abateri de la legea privind gestionarea deşeurilor.

Potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Gărzii de Mediu, comisarii de mediu s-au autosesizat de aparitia unui fum negru în zona fabricii de bere de pe Calea Severinului. Ajunsi în zona au constatat un incendiu în desfasurare pe amplasamentul unui colector de deseuri.

Pentru stingerea incendiului au intervenit Formatia de Pompieri Isalnita, cu un dispozitiv de 16 pompieri şi două autoutlitare. Incendiul a fost stins în aproximativ o jumatate de oră şi a ars o cantitate de aproximativ 6 000 kg de matriale plastice.

Potrivit sursei citate, în urma finalizarii verificărilor s-au descoperit grave abateri de la prvederile Legii 211/211 privind gestionarea deşeurilor motiv pentru care în data de 24.09.2020 operatorul econmic a fost sanctionat cu amenda în cuantum de 4 00000 lei şi au fost impuse măsuri de remediere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS