8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAplicaţie de monitorizare a cazurilor de COVID-19, lansată de guvernul britanic

Aplicaţie de monitorizare a cazurilor de COVID-19, lansată de guvernul britanic

Astăzi, guvernul britanic a lansat o aplicaţie de monitorizare a localizării persoanelor testate pozitiv pentru COVID-19 în Anglia şi Ţara Galilor. De asemenea, a încurajat populaţia să o instaleze pe telefoanele mobile pentru a primi alerte despre proximitatea faţă de o asemenea persoană. În felul acesta contribuie la limitarea răspândirii noului coronavirus, potrivit Agerpres.

În seara aceasta va fi, de asemenea, lansată la ore de maximă audienţă campania televizată „rotejaţi-i pe cei dragi. Instalaţi aplicaţia!“

Dezvoltată în comun de Apple şi Google

Dezvoltată în comun de Apple şi Google, după ce guvernul britanic a abandonat în iunie demersul pentru o aplicaţie proprie, aceasta va înregistra perioada petrecută de un utilizator alături de alţi utilizatori şi îl va alerta să se autoizoleze dacă s-a aflat în apropierea vreunei persoane recent testate pozitiv pentru COVID-19.

O aplicaţie asemănătoare a fost lansată în Germania

O aplicaţie asemănătoare a fost lansată în Germania cu trei luni în urmă. Scoţia, la rândul ei, a lansat mai devreme luna aceasta propria aplicaţie.

Aplicaţia pentru Anglia şi Ţara Galilor „urmăreşte virusul, nu oamenii“

Aplicaţia pentru Anglia şi Ţara Galilor „urmăreşte virusul, nu oamenii“ şi este concepută în aşa fel încât protejează viaţa privată. Aplicaţia foloseşte pentru fiecare telefon un ID reînnoit periodic în mod aleator, precizează guvernul britanic.
Dar organizaţia militantă pentru libertăţi civile ”Big Brother Watch” susţine că ”deocamdată nu există nimic care să arate că această aplicaţie este sigură, protejată sau legală”.

În schimb, ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, subliniază că noua aplicaţie este un instrument important pentru controlarea răspândirii virusului.

„Am lucrat intens cu companiile din sectorul tehnologiilor informaţiei, cu partenerii internaţionali şi cu experţii în medicină şi în respectarea dreptului la viaţă privată. Am învăţat din teste pentru a dezvolta o aplicaţie care este sigură, uşor de folosit şi va contribui la siguranţa ţării noastre“, a explicat oficialul britanic.

„Lansarea de astăzi marchează un pas important în lupta noastră împotriva acestui ucigaş invizibil“ COVID-19, a subliniat Matt Hancock.

Marea Britanie a înregistrat miercuri 6.178 noi cazuri zilnice de COVID-19, cel mai ridicat număr după data de 1 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS