3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSalubritatea se pregăteşte de iarnă, închiriază utilaje, cumpără sare

Salubritatea se pregăteşte de iarnă, închiriază utilaje, cumpără sare

Salubritatea are menirea să ne facă şi în acest an iarna mai uşoară. Prin urmare, şi în această iarnă deszăpezirea oraşului este lăsată pe mâna operatorului de salubritate, SC Salubritate Craiova SRL.

Ieri, în ultima şedinţă ordinară, Consiliul Local Craiova din perioada 2016-2020 a aprobat Programului comun de acţiune pentru deszăpezirea, prevenirea şi combaterea poleiului în municipiul Craiova, pentru sezonul de iarnă 2020-2021. Până la 1 octombrie 2020, operatorul împreună cu autorităţile locale trebuie să stabilească programul de acţiune. Cu alte cuvinte, să stabilească ce materiale antiderapante şi ce cantităţi va folosi Salubritatea, cu ce utilaje acţionează şi care este lista stăzilor pe care se va face deszăpezirea.

Salubritatea caută utilaje pentru deszăpezire

Utilaje de deszăpezire

Cu toate că deţine 52 de utilaje, Salubritatea spune că nu face faţă doar cu acestea şi caută să închirieze. I-ar fi necesar un număr de cel mult 54 de utilaje pentru deszăpezire, iar dacă nu se poate atât, măcar 32 de utilaje. Acest lucru Salubritatea îl face în fiecare sezon rece. În acest sens, operatorul a demarat procedura de licitaţie publică pentru completarea parcului auto, necesar acestei ierni. Licitaţia de închiriere vehicule industriale şi camioane cu şofer, care să presteze servicii specifice de deszapezire a fost publicată în sistemul electronic în data de 03.09.2020. Termenul limită pentru primirea ofertelor este la începutul lunii viitoare, mai precis data de 08.10.2020. Salubritatea pune la bătaie cel mult 4.236.972 de lei.

Ce soluţii antiderapante va folosi Salubritatea?

Deszăpezire
Deszăpezire

Soluţiile antiderapante folosite pentru activitatea de deszăpezire sunt aceleaşi ca şi în anii trecuţi. Se va utiliza atât pentru carosabil, cât şi pentru trotuare, sare industrială, nisip, clorură de calciu şi clorură de magneziu. Materialele antiderapante vor fi achiziţionate prin licitaţie şi ulterior depozitate în rampele de încărcare. Acestea se află în diferite puncte din oraş, cum ar fi, Craioviţa Nouă, bulevardul Dacia, Rampa militară, în parcarea de la Electroputere, pe strada Potelu, lângă ANL şi pe strada Prelungirea Bechetului, lângă unitatea militară.
Salubritatea preconizează că i-ar fi necesare 6.000 de tone de sare,1.000 mc de nisip şi 100 de tone de clorură de calciu.

Oraşul, împărţit în 11 sectoare, străzile principale deszăpezite cu prioritate

Salubritatea cumpără sare şi nisip

Străzile din oraş vor fi împărţite în 11 sectoare şi se va acţiona pe acestea în funcţie de priorităţi. De exemplu în sectorul I vor fi deszăpezite cu prioritate străzile A.I.Cuza, Nicolae Bălcescu, Fraţii Goleşti, Unirii Alexandru Macedonski, dar şi străzile adiacente precum strada Arţarului, Buziaş, Felix Aderca. În sectorul 11 intră strada Bariera Vâlcii, strada Teilor, Parângului, dar şi stăzile adiacente, strada Trandafirului, strada Merişorului. În total, în Craiova vor fi deszăpezite 860 de străzi.
Contractul va demara în data de 15 noiembrie 2020 şi va fi valabil până la data de 31.03.2021. Nu se ştie dacă opereatorul local va solicita o modificare de tarif pentru activitatea de curăţare şi transport al zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau îngheţ. Este de aşteptat ca Salubritatea să perceapă tarif de aşteptare, aşa cum a făcut şi în anii trecuţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS