5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrban va ataca legea cu creșterea pensiilor la CCR

Orban va ataca legea cu creșterea pensiilor la CCR

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, că Guvernul nu acceptă creșterea pensiilor cu 40% votată în Parlament și va ataca legea la Curtea Constituțională. El a acuzat „criminalii economici de la PSD” că nu fac altceva decât să îndrepte România spre incapacitate de plată.

„Am ținut cont de nevoia copiilor de a crește alocațiile și am prevăzut cinci etape de creștere succesivă. Este maximum pe care îl poate suporta economia astăzi. Orice creștere de cheltuieli, așa cum sunt cele povocate de criminaii economici de la PSD, nu face decât să îndrepte România spre incapacitate de plată. La ora actuală, după votul din Parlament, capacitatea României de a accesa fondurile din recuperare, este afectată, din cauza creștereii aberante. Agențiile de rating urmează să dea ratingul de țară și ne vom trezi că suntem retrogradați și riscăm să luăm împrumuturi mai scumpe”, a declarat Orban.

Orban vrea să guverneze fără UDMR

UDMR a votat alături de PSD pentru majorare pensiilor cu 40%, iar asta l-a supărat pe premierul Orban. După ce la o reuniune a liderilor din PPE, Orban a spus că vrea să guverneze cu UDMR, acum, șeful liberal s-a răzgândit. Vrea ca PNL să obțină la parlamentare un scor suficient de mare, astfel încât să nu mai aibă nevoie de parlamentarii maghiari.

”Este regretabil că după ce au fost alături de noi în comisia de buget-finanțe și nu au participat la această decizie au schimbat poziția și, într-un fel, au avut o contribuție la această decizie a PSD. Ne interesează să câștigăm alegerile cu un scor cât mai mare ca să nu fie nevoie de alianțe foarte ample, care să complice guvernarea României. România are nevoie, în următorii ani, nu numai 4 ani, în următorii 8 până la 10 ani, de o guvernare stabilă, coerentă, care să acționeze clar, precis, pentru o dezvoltare rapidă, pentru o creștere a veniturilor oamenilor, pentru o modernizare reală, pentru o creștere a vitezei de realizare a tuturor proiectelor în societate și economie.”, a spus Ludovic Orban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS