12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCeremonia de înmânare a premiilor Nobel de la Stockholm a fost anulată, o premieră din 1944

Ceremonia de înmânare a premiilor Nobel de la Stockholm a fost anulată, o premieră din 1944

Ceremonia fizică de înmânare a premiilor Nobel din 10 decembrie de la Stockholm este anulată din cauza pandemiei Covid-19. Este pentru prima dată după cel de-Al Doilea Război Mondial. O mică ceremonie a Premiului pentru Pace este programată la Oslo pe 10 decembrie. Anunţul a fost făcut astăzi de organizatori, conform HotNews.

„Ideea este ca medaliile și diplomele să fie livrate laureaților într-un mod sigur în țările lor de reședință. Cel mai probabil se va face cu ajutorul ambasadelor și universităților laureaților”, a explicat Fundația Nobel, cu sediul în capitala suedeză.

Acordate la începutul lunii octombrie, premiile sunt prezentate în mod tradițional pe 10 decembrie – aniversarea morții creatorului suedez al premiilor Alfred Nobel (1833-1896) – la Stockholm (Medicină; Fizică; Chimie; Literatură și Economie), precum și la Oslo (Pace).

„Ultima dată când nu a existat nicio ceremonie la Stockholm a fost în 1944“

„Ultima dată când nu a existat nicio ceremonie la Stockholm a fost în 1944”, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a declarat Gustav Källstrand, istoricul Fundației Nobel. „În acest an va exista o ceremonie digitală”, a spus el.

O ceremonie televizată este totuşi planificată la Stockholm

O ceremonie televizată este într-adevăr planificată la Stockholm, în absența câștigătorilor care își vor primi premiul de la distanță. Numele câștigătorilor diferitelor premii vor fi anunțate la datele programate, între 5 și 12 octombrie, potrivit Fundației.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, mai multe premii nu au fost nici acordate, deși Suedia nu participase la conflict.
Premiile din 1944 au fost acordate retroactiv în 1945. În anii 1940, 1941 și 1942 nu au fost premieri sau ceremonii.

O mică ceremonie a Premiului pentru Pace este programată la Oslo

O mică ceremonie a Premiului pentru Pace este programată la Oslo pe 10 decembrie, dar într-un format foarte mic. Anunțul a fost făcut de directorul Institutului Nobel din Norvegia.

Spre deosebire de anii trecuţi, ceremonia nu va avea loc în marea sală a Primăriei Oslo, care poate găzdui 1.000 de invitaţi. Se va ţine în aula unei clădiri a Universităţii din Oslo, care poate primi 100 de persoane.
Banchetul în onoarea laureatului, organizat tradiţional în aceeaşi seară, este anulat.

În iulie, la Stockholm, Fundaţia Nobel a anunţat deja anularea, pentru prima dată după 1956, a dineului Galei Premiilor Nobel din Suedia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS