12 C
Craiova
miercuri, 21 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Grecia: Peste 240 de migranți din tabăra Lesbos au COVID-19

Grecia: Peste 240 de migranți din tabăra Lesbos au COVID-19

Peste 240 de migranți cazaţi într-o tabără provizorie construită în grabă săptămâna trecută pe insula greacă Lesbos au COVID-19. Solicitanţii de azil au fost aduși aici după incendiul care a distrus centrul pentru primirea de migranţi Moria, potrivit dailysabah.com .

„243 de noi infectări au fost descoperite” printre cele 7.000 de persoane care au fost testate acolo, a dezvăluit acest organism într-un comunicat.

În schimb, testele efectuate asupra a 120 de poliţişti şi 40 de membri ai personalului prezenţi la faţa locului au ieşit negative, potrivit aceleiaşi surse.

Corturile din acest nou complex, care suferă, potrivit unora, de lipsă de locuri de dormit şi de instalaţii sanitare adecvate, îi găzduiesc deja pe majoritatea celor 12.700 de solicitanţi de azil lăsaţi fără adăpost în urma uriaşului incendiu care a distrus pe 8 septembrie tabăra Moria, aflată la câţiva kilometri distanţă, conform autorităţilor.

După ce au fost alungaţi de flăcări, aceştia au campat timp de mai multe zile pe marginea drumului, în clădiri abandonate, pe câmpuri şi chiar în cimitire.

Şase tineri solicitanţi de azil afgani sunt acuzaţi că s-ar fi aflat la originea acestui incendiu.

Taberele de migranţi şi de refugiaţi din Grecia sunt plasate în izolare de la mijlocul lui martie din cauza pandemiei de COVID-19, în timp ce restul ţării a revenit la normalitate la începutul lui mai.

Între timp, trei migranţi minori au fost arestaţi după incendiul survenit duminică într-o altă tabără din Grecia, situată în insula Samos.

Ministrul grec pentru Migraţie, Notis Mitarachi, a declarat luni în faţa parlamentarilor că cei responsabili pentru incendiu „îşi vor ispăşi pedeapsa în Grecia, apoi vor fi expulzaţi”. De asemenea, el a promis că pe insula Lesbos va fi construită o nouă tabără de refugiaţi, „modernă şi sigură”. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Rusia înregistrează un număr record de decese cauzate de...

Un număr record de decese cauzate de coronavirus a fost înregistrat în Rusia. 317 bolnavi au murit în ultimele 24 de ore....

Incidenţa cazurilor de COVID-19 în marile orașe ale țării

Judeţul Alba a depăşit Capitala la incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, calculată în ultimele 14 zile, la mia...

37.025 de teste, efectuate în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.927.096 de teste. Dintre acestea,...

România: 69 de decese și 766 de persoane sunt...

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până astăzi, 6.065 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Record de infectări în România: 4848 de cazuri, în...

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până astăzi, 21 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 191.102 cazuri de persoane infectate...

Foștii primari ai Constanței, Radu Mazăre și Decebal Făgădău,...

DNA Constanța i-a trimis în judecată pe foștii primari Radu Mazăre și Decebal Făgădău, împreună cu alți funcționari și cu două persoane...