4 C
Craiova
joi, 1 decembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateIsis pregătea un atentat asupra moscheei Sfânta Sofia din Istanbul

Isis pregătea un atentat asupra moscheei Sfânta Sofia din Istanbul

Ministrul de interne turc a anunţat că un grup de militanţi Isis plănuia un atentat terorist asupra moscheei Sfânta Sofia din Istanbul, scrie ansa.

Presupusul „emir” al Isis, Mahmut Ozden, a cărui arestare a anunțat-o ieri Turcia, plănuia un atac asupra moscheei Sfânta Sofia, monumentul simbolic al Istanbulului. Aceasta a fost retransformată din muzeu în moschee în luna iulie a acestui an, după ce, timp de secole, a fost biserică creștină și lăcaș de cult islamic.

Anunţul a fost făcut de ministrul de interne turc Suleyman Soylu, citat de publicaţia Hurriyet. Oficialul nu a precizat, totuși, care era scopul exact al posibilului atac.

Jihadiştii aveau planuri mari

Jihadistul conducea o celulă compusă dintr-o duzină de membri și a ajuns în cătușe în urma unui raid de pe 20 august. Printre presupusele obiective ale acestora s-ar mai fi numărat instituții economice și organizații ale societății civile. Ei ar fi pus la cale chiar şi un plan de răpire și transferare în Siria a unor politicieni turci.

Potrivit ministrului de la Ankara, informațiile obținute din materialele digitale confiscate după arestări au fost cruciale pentru reconstrucția planurilor criminale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS