7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCasa Albă va primi din nou vizitatori din 12 septembrie

Casa Albă va primi din nou vizitatori din 12 septembrie

Casa Albă va primi din nou vizitatori din 12 septembrie. Aceasta se va redeschide pentru tururi ghidate, la aproape şase luni după ce accesul vizitatorilor a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit Agerpres.

Tururile ghidate vor fi din nou posibile în reşedinţa oficială a preşedinţilor americani începând din 12 septembrie, însă doar două zile pe săptămână. Chiar şi în acele zile, doar la 18% din capacitatea normală de primire, potrivit unei declaraţii publicate marţi de biroul de presă de la Casa Albă. Vizitatorii trebuie să poarte măşti sanitare şi să respecte regulile de distanţare fizică.

Donald Trump s-a răzgândit şi sprijină purtarea măştilor

Preşedintele Donald Trump s-a răzgândit în ultima perioadă şi sprijină purtarea măştilor sanitare, deşi rareori este văzut în public în timp ce poartă o astfel de mască de protecţie. În schimb, liderul de la Casa Albă sprijină cu fermitate reluarea activităţilor economice.

Accesul în zonele situate în jurul Casei Albe a fost blocat intermitent, în ultimele luni

Accesul în zonele situate în jurul Casei Albe a fost blocat intermitent, în ultimele luni, din cauza protestelor organizate pentru a denunţa rasismul şi brutalitatea poliţiei din Statele Unite.
În anumite zone, forţele federale de intervenţie au folosit gaze lacrimogene şi alte mijloace pentru a dispersa mulţimile de protestatari.

Zona aflată la nord de Parcul Lafayette, chiar lângă Casa Albă, a fost redenumită de autorităţile locale din Washington şi va purta de acum înainte numele Black Lives Matters Plaza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS