20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCondiții stricte pentru reînceperea școlii în Italia

Condiții stricte pentru reînceperea școlii în Italia

Italia se pregătește de începerea noului an școlar. Copiii nu au mai mers la școală din martie, după ce s-a instituit carantina. Acum școlile vor reîncepe, treptat, în condiții foarte stricte. Profesorii vor purta mască și vizieră

Autoritățile italiene au decis cum va începe noul an școlar, după certuri nesfârșite între politicieni, care amenințau să ducă la căderea guvernului. Vor fi clase mai mici și bănci individuale, potrivit stiri.tvr.ro.
Școlile sunt reamenajate, pentru a întruni noile condiții sanitare. În unele cazuri, a ajutat și armata la livrarea noilor bănci.

Muzeele și teatrele au pus la dispoziția școlilor încăperi ce pot fi amenajate ca săli de clasă

În noile condiții de distanțare, școlile nu au spații suficiente. Așa că, în multe orașe din Italia, muzeele și teatrele au pus la dispoziția școlilor încăperi ce pot fi amenajate ca săli de clasă. Atunci când e posibil, cursurile ar urma să aibă loc în aer liber.

Dacă un elev prezintă simptome de COVID-19, după ce a ajuns la școală, el va fi izolat într-o încăpere special amenajată, sub supravegherea unui adult, până la venirea părinților.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS