12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlegerile din Noua Zeelandă, amânate din cauza valului de cazuri noi de COVID-19

Alegerile din Noua Zeelandă, amânate din cauza valului de cazuri noi de COVID-19

Alegerile generale din Noua Zeelandă au fost amânate astăzi cu patru săptămâni. Anunţul a fost făcut astăzi de premierul Jacinda Ardern. Măsura a fost luată ca urmare a revenirii pandemiei de COVID-19, potrivit Agerpres.

Alegerile, care ar fi trebuit să aibă loc pe 19 septembrie, sunt amânate până pe 17 octombrie.
„Această decizie oferă tuturor partidelor timp pentru a face campanie în următoarele nouă săptămâni. De asemenea, oferă Comisiei Electorale suficient timp pentru a asigura posibilitatea desfăşurării alegerilor“, a declarat Jacinda Ardern.

Toate partidele şi-au amânat campaniile electorale

Toate partidele şi-au amânat campaniile electorale din cauza revenirii pandemiei săptămâna trecută. Originea acestei reveniri rămâne necunoscută.

Noua Zeelandă se confruntă recent cu o revenire a contaminărilor

Noua Zeelandă se confruntă recent cu o revenire a contaminărilor. Asta a dus la reimpunerea carantinei în Auckland, cel mai mare oraş al ţării. Premierul Jacinda Ardern a ordonat vineri izolarea Aucklandului până pe 26 august pentru a preveni un al doilea val de COVID-19.

Duminică, focarul descoperit în acest oraş a ajuns la 49 de cazuri confirmate

Prim-ministrul a recunoscut că în ţară există o mare anxietate cu privire la revenirea virusului, depistat marţi la patru persoane din Auckland. Duminică, focarul descoperit în acest oraş a ajuns la 49 de cazuri confirmate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS