1.9 C
Craiova
vineri, 4 decembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Se extinde rețeaua de apă și canalizare în comunele Poiana Mare și Piscu Vechi

Se extinde rețeaua de apă și canalizare în comunele Poiana Mare și Piscu Vechi

Compania de Apă Oltenia S.A. a semnat, astăzi, 14.08.2020, al cincilea contract de execuție lucrări în cadrul ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020”.

Este vorba despre CL 13, care prevede extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în comunele Poiana Mare și Piscu Vechi.

La semnarea contractului au fost prezenți și primarii celor două localități unde vor demara investițiile, Marin Vintilă, din Poiana Mare și Marius Leonard Minea, din Piscu Vechi.

Acesta este cel de-al cincilea contract de execuție lucrări din cele 22 în care a fost împărțit Proiectul și a fost adjudecat de SC ERPIA SA, la o valoare de 47.049.438,00 LEI (fără TVA).

Semnarea contractului

Conform prevederilor contractuale, lucrările în comuna Poiana Mare includ extinderea rețelei de alimentare cu apă în Poiana Mare pe o lungime de 15.611 metri; extinderea rețelei de alimentare cu apă în satul Tunarii Vechi pe o lungime de 7.172 metri; extinderea rețelei de alimentare cu apă în satul Tunarii Noi, pe o lungime de 7.328 metri.

Se mai face extinderea rețelei de canalizare în Poiana Mare pe o lungime de 14.447 metri, incluzând 860 de racorduri, 310 cămine de vizitare și construirea a 4 stații de pompare apă uzată noi cu conductele de refulare aferente.

Precum şi extinderea rețelei de canalizare în Tunarii Vechi pe o lungime de 6.498 metri, incluzând 399 de racorduri și 140 cămine de vizitare, precum și construcția unei stații de pompare a apei uzate în Tunarii Vechi. 

Semnare contract

Extindere reţea în comuna Piscu Vechi

Pentru comuna Piscu Vechi este prevăzută extinderea rețelei de alimentare cu apă pe o lungime de 17.899 metri; extinderea rețelei de canalizare pe o lungime de 15.152 metri, incluzând 811 de racorduri, 291 cămine de vizitare și construcția unui număr de 5 stații de pompare a apei uzate, cu conductele de refulare aferente.

Contractul include lucrări de construcție, furnizare și montaj utilaje și echipamente tehnologice, testare și punere în funcțiune, precum și remedierea eventualelor defecțiuni apărute în perioada de garanție.

Durata de execuție a lucrărilor și punere în funcțiune a instalațiilor este de 30 luni, iar perioada de garanție este de 36 luni.

Investiţie de peste 445 milioane de euro

     Investițiile în valoare de peste 445 milioane de euro, reprezintă un efort de a asigura un grad apropiat de 100% de acoperire cu servicii centralizate de apă și apă uzată în zona de operare a Companiei de Apă Oltenia, pentru îmbunătățirea condițiilor de viață a populației județului, beneficiari direcți fiind 355.405 locuitori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscopul de weekend

BerbecAi o atitudine pozitivă, iar asta îți...

ȘTIRI GdS

Curierul Naţional, 30 de ani de experienţă

Cotidianul Curierul Naţional sărbătoreşte mâine 30 de ani de la prima apariție în peisajul postrevoluționar al presei românești.În acest timp, a cucerit...

Zeci de reptile ascunse în păpuși, găsite într-un aeroport...

26 de reptile din specii rare au fost găsite de poliția de frontieră în aeroportul din Koln, Germania. Ele fuseseră ascunse în...

Un african pe nume Adolf Hitler a câștigat alegerile...

Un politician care se numește Adolf Hitler a câștigat un loc de consilier în urma alegerilor regionale din Namibia și spune că...

Fii liderului clanului Duduianu, aduși din arest la înmormântarea...

Grațian și Ciprian Duduianu au fost aduși astăzi din arest, să participe la funeraliile tatălui lor, Nicolae, liderul clanului Duduianu. Acesta a...

993 de noi decese asociate COVID-19 în Italia, record...

Potrivit buletinului informativ transmis astăzi de Ministerul Sănătăţii, Italia a confirmat în ultimele 24 de ore 993 de noi decese asociate COVID-19....

Japonia vrea să interzică vânzarea mașinilor noi pe benzină...

Japonia vrea să interzică vânzarea de autovehicule noi care funcţionează cu benzină sau motorină începând de la mijlocul anilor 2030, în cadrul...