17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTot mai multe oraşe din Franţa impun purtarea măştii în exterior

Tot mai multe oraşe din Franţa impun purtarea măştii în exterior

Toulouse se va alătura unei liste de mai multe zeci de municipalităţi din Franţa care impun purtarea măştii în exterior. Decizia vine într-un moment în care consiliul ştiinţific care îndrumă guvernul avertizează privind o posibilă recrudescenţă a epidemiei.

În al patrulea cel mai mare oraş din Franţa, începând de miercuri masca va fi obligatorie în mai multe cartiere foarte frecventate, potrivit hotnews.ro. „Măsurile barieră sunt puţin respectate în aceste zone“, a explicat prefectura din Haute-Garonne. Decizia a fost luată după o creştere a numărului de cazuri de COVID-19, în special în rândul celor din segmentul de vârstă 20-30 de ani, potrivit autorităţilor sanitare.

De luni, masca este obligatorie în exterior în numeroase oraşe franceze

De luni, masca este obligatorie în exterior în numeroase oraşe franceze precum Nisa (sud-est), Lille (nord) sau în oraşele turistice Biarritz sau Saint-Malo, pe coasta de vest. La Nisa au fost desfăşurate amplificatoare de sunet pentru a anunţa interzicerea adunărilor.

Consiliul ştiinţific a avertizat în privinţa unei posibile recrudescenţe a epidemiei în Franţa

Consiliul ştiinţific care are misiunea de a îndruma puterile publice în gestionarea crizei legate de COVID-19 a avertizat marţi în privinţa unei posibile recrudescenţe a epidemiei în Franţa.
„Virusul circulă într-un mod mai activ, în condiţiile unei pierderi accentuate a măsurilor de distanţare. Echilibrul este fragil şi putem aluneca oricând într-un scenariu mai puţin controlat, precum cel din Spania, de exemplu“, avertizează instanţa.

„Franţa se află într-o situaţie controlată, dar fragilă“

Consiliul ştiinţific a adăugat că „Franţa se află într-o situaţie controlată, dar fragilă. Este foarte probabil ca un al doilea val epidemic să fie observat în toamnă sau în iarnă“. De la sfârşitul lunii iulie, pragul celor 1.000 de noi cazuri pe zi a fost depăşit în ţară.

În aceste ultime zile, numărul pacienţilor de la reanimare a crescut, o premieră din 9 aprilie. 384 de pacienţi sunt într-o stare gravă. În momentul de vârf al pandemiei, peste 7.000 se aflau în această situaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS