29.5 C
Craiova
duminică, 21 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCod galben de ploaie pînă duminică la ora 23.00

Cod galben de ploaie pînă duminică la ora 23.00

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, pentru intervalul 14 iulie, ora 12.00 – 24 iulie, ora 22.00.


La munte în jumătatea de sud a Moldovei și a Transilvaniei, nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei și sudul Banatului, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină.
Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 30…50 l/mp.
De asemenea, a fost emisă o avertizare de Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate, în intervalul 25 iulie, ora 4.00 – 26 iulie, ora 23.00.
În Banat, Oltenia, Crișana, Maramureș, Transilvania, nord-vestul Munteniei și al Moldovei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restranse 40…60 l/mp.          

Vineri, sâmbătă și duminică (24, 25 și 26 iulie), în sud-est vremea va fi călduroasă în orele amiezilor, iar disconfortul termic va fi accentuat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități. Manifestări de instabiltate atmosferică se vor semnala trecător și în restul teritoriului, dar pe suprafețe mai mici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS