31.9 C
Craiova
marți, 11 august, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Mai sunt decât 14 locuri la Spitalul COVID Târgu-Cărbunești

Mai sunt decât 14 locuri la Spitalul COVID Târgu-Cărbunești

Mai sunt decât 14 paturi la Spitalul COVID Târgu-Cărbunești, pentru tratarea pacienților cu noul coronavirus. Unitatea medicală a fost desemnată de Ministerul Sănătății să trateze exclusiv pacienți COVID.

În total, sunt 200 de paturi, însă aproape toate sunt ocupate sau este vorba de secții specializate pentru pediatrie sau ginecologie și nu pot fi ocupate de alte categorii de pacienți. Constantin Târziu, directorul Spitalului COVID Târgu-Cărbunești, a declarat că, în total, în spital sunt internate 115 persoane, dintre care 10 sunt la Secția ATI, având o stare mai gravă.

„Apoi, avem 35 de locuri plus 15 la ATI pentru Secția Pediatrie și 25 de locuri plus 3 la ATI la Ginecologie. Nu ne permitem să ocupăm aceste paturi cu alți pacienți, chiar dacă au COVID. Trăim cu speranța că se mai fac bine cei internați și mai externăm și nu vor mai apărea cazuri noi așa de multe, să depășim capacitatea. Mai avem în jur de 14 paturi pentru pacienți COVID“, a precizat managerul Constantin Târziu.

O pacientă COVID a cerut externarea cu tot cu copil

Beneficiind de vidul legislativ cu privire la carantină și izolare, una din pacientele din Spitalul COVID Târgu-Cărbunești a cerut vineri să fie externată. Este vorba de o mamă de etnie rromă și copilul acesteia, în vârstă de trei ani. Ambii sunt din municipiul Târgu-Jiu.

Pacienta a știut că nu poate fi obligată să mai rămână în spital, chiar dacă are coronavirus. În ciuda faptului că medicii i-au explicat că poate infecta și alte persoane și este mai bine să se trateze în unitatea medicală, pacienta a fost externată pe propria răspundere și a mers acasă.

„Nu am avut ce să îi facem. Au această posibilitate să se externeze pe propria răspundere și chiar s-a întâmplat cu pacienta respectivă, care a plecat cu tot cu copil. Nu ai ce să le faci până nu se reglementează legal această problemă. A încercat să iasă și pe geam. A semnat și a fost externată”, a mai spus Constantin Târziu.

Este de amintit că foarte multe cazuri de coronavirus au fost semnalate în ultima săptămână în rândul comunităților de romi din Târgu Jiu și Scoarța. Gorjul a trecut de 400 de cazuri de coronavirus și de 5.000 de teste efectuate. Ultimele peste 100 de cazuri au fost înregistrate numai în şase -şapte zile. Județul Gorj s-a aflat sâmbătă în primele cinci județe din țară ca număr de infectări cu COVID în ultimele 24 de ore.

A crescut numărul de suspecți COVID primiți zilnic la Spitalul Județean

În același timp, a crescut și numărul de suspecți COVID care sunt primiți zilnic la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Potrivit conducerii unității medicale, în fiecare zi sunt pacienți în triaj și se fac recoltări de probe pentru teste. Suspecții ar trebui să rămână internați până la primirea rezultatelor.

Dat fiind faptul că numărul de pacienți este în creștere, nu se știe dacă vor mai fi paturi pentru primirea suspecților. În prezent, aproape toate paturile pentru pacienți COVID și pentru suspecți COVID sunt ocupate.

„Mai avem foarte puține paturi pentru suspecți și pentru pacienți și căutăm soluții pentru reorganizare, astfel încât să avem mai multe paturi la dispoziție. Nu suntem Spital COVID, dar avem secția COVID Boli Infecțioase. Trăim cu speranța că lucrurile se vor regla și nu vor mai apărea așa de multe cazuri în fiecare zi. În plus, mai sunt și celelalte categorii de pacienți care vin și solicită investigații și tratamente medicale, la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu“, a declarat Dumitru Vienescu, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova a anunţat adversarele din amicalele din Austria

Jucătorii Universităţii Craiova vor porni mâine spre...

ȘTIRI GdS

„U“ Craiova a anunţat adversarele din amicalele din Austria

Jucătorii Universităţii Craiova vor porni mâine spre Austria, unde vor petrece aproximativ două săptămâni într-un cantonament cu regim închis.

Patru cazuri noi de COVID-19 în Noua Zeelandă. Auckland...

Premierul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, a anunțat astăzi că au fost descoperite 4 cazuri noi de COVID-19, după 102 zile fără...

Focșani: Focar într-un centru pentru copii cu dizabilităţi

Un nou focar de COVID-19 a fost confirmat în Vrancea, la un centru pentru copii cu dizabilităţi din subordinea Direcţiei Generale de...

Candidatura lui Aurelian Ovidiu Flori la funcția de primar...

Judecătoria Craiova a admis contestaţia depusă de PNL Dolj şi a respins dosarul de candidatură al lui Aurelian Ovidiu Flori la funcţia...

Prezenţa coronavirusului, descoperită de autorităţile din China pe ambalaje...

Prezenţa noului coronavirus a fost descoperită de autorităţile din China pe ambalaje de fructe de mare congelate importate şi transportate din oraşul...

Șefa opoziției din Belarus a fugit din țară

Opozanta Svetlana Tihanovskaia a confirmat marţi într-o înregistrare video că a luat 'decizia dificilă' de a părăsi Belarus, refugiindu-se în Lituania, pe...