11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFocar de coronavirus la DSP Buzău

Focar de coronavirus la DSP Buzău

Direcţia de Sănătate Publică Buzău a anunţat că are, în total, 14 cazuri de COVID-19 în rândul angajaţilor. Luni au sosit ultimele rezultate ale testelor prelevate de la persoane care aveau simptome ori au intrat în contact cu persoane confirmate.

Potrivit directorului economic al DSP Buzău, Daniela Dumitru, până în prezent au fost confirmaţi cu COVID-19 directorul executiv al instituţiei, trei epidemiologi, un asistent epidemiologie, un asistent de la recoltări, 6 inspectori sanitari şi doi şoferi. Mare parte dintre aceştia sunt asimptomatici, dar sunt internaţi în spital, cu o excepţie.

”Când a venit domnul ministru luni, la DSP Buzău erau în lucru testele a 4 asistenţi de la epidemiologie. Am zis că, dacă se vor confirma şi aceştia, va fi greu să ne mai organizăm activitatea, însă ei sunt negativi şi vor lucra în două schimburi. Domnul ministru a spus că, dacă cei 4 se vor confirma, atunci să-l anunţăm şi va detaşa personal din judeţele limitrofe, dar eu cred că ne vom putea desfăşura activitatea, mai anevoios, însă ne vom descurca şi nu va fi nevoie”, a declarat directorul economic al DSP Buzău, Daniela Dumitru, care coordonează activitatea instituţiei, dat fiind că directorul Cristina Ungureanu a fost confirmat cu coronavirus.

Potrivit aceleiaşi surse, cea mai mare problemă rămâne la Compartimentul de inspecţie sanitară. Instituţia are în total 9 inspectori sanitari: 6 de la Buzău au fost depistaţi pozitivi, unul a refuzat testarea şi este în izolare la domiciliu, rămânând doar doi de la Râmnicu Sărat. Confirmarea celor 6 face ca inspecţiile de control să nu mai poată fi derulate o perioadă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS