15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProiectul privind carantina și izolarea în acord cu CCR, discutat în ședința de Guvern

Proiectul privind carantina și izolarea în acord cu CCR, discutat în ședința de Guvern

Executuvul se reuneşte în şedinţă luni, începând cu ora 12.00, pe ordinea de zi urmând să se afle şi proiectul de lege care pune în acord cu recomandările Curţii Constituţionale a României (CCR) textele normative referitoare la carantină, izolare şi internarea obligatorie a persoanelor cu COVID-19.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunțat că medicii se confruntă cu numeroase cereri de externare, însă este nevoie ca pacienții să știe că pot fi trași la răspundere penală dacă se dovedește că au răspândit virusul.

Pe de altă parte, ministrul Sănătăţii a menţionat că în starea de alertă personalul medical nu mai poate fi detasat dintr-un spital în altul la fel de uşor cum se întâmpla în timpul stării de urgenţă.

CCR a decis săptămâna trecută că pacienții cu COVID-19 nu mai pot fi ținuți în carantină sau izolare în lipsa unei legi speciale.

Ministrul Nelu Tătaru anunţa, vineri seara, că Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Interne şi Ministerul Justiţiei au creat un grup de lucru în vederea înaintării unui proiect de lege pentru ”punerea în concordanţă” a cerinţelor CCR referitoare la carantinarea şi izolarea persoanelor cu COVID-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS