27.3 C
Craiova
miercuri, 17 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateDin 15 iunie, România Reciclează din nou

Din 15 iunie, România Reciclează din nou

Începând din 15 iunie, românii vor avea din nou posibilitatea să se debaraseze de aparatura veche și bateriile uzate în cadrul campaniei naționale ,,România Reciclează”, organizată de Asociația Environ și Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB).

Ajunsă deja la cea de-a cincea ediție, campania se derulează în parteneriat cu autoritățile publice locale și are drept obiective creșterea nivelului de informare în rândul cetățenilor cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor vechi și încurajarea predării spre reciclare a acestor tipuri de deșeuri periculoase.

Primăriile care doresc să se alăture campaniei și să organizeze acțiuni de colectare, se pot înscrie în continuare în program pe adresa [email protected].

Colectarea deșeurilor se realizează de la domiciliu, în baza unei solicitări efectuate pe adresa de e-mail [email protected] sau la telefon 031.827.0000, iar participanții sunt recompensați pe loc cu tichete valorice în funcție de greutatea și tipul echipamentelor predate. De exemplu, pentru un frigider pot primi tichete în valoare de 20 de lei, iar pentru o mașină de spălat rufe tichete în valoare de 30 de lei. Acțiunile de colectare din cadrul campaniei ,,România Reciclează” se realizează cu respectarea măsurilor de protecție anti COVID19.

Lansat în iunie 2018, „România Reciclează” a devenit de la o ediție la alta un program național funcțional de colectare în cadrul căruia mii de români au predat spre reciclare peste 400 de tone de aparatura electrică veche și baterii uzate. Ținta României de colectare a deșeurilor electrice și electronice pentru anul 2020 este de 45%.

Cea de-a cincea ediție a campaniei ,,România Reciclează” se va desfășura în perioada 15 iunie – 15 noiembrie. Regulamentul oficial și calendarul acțiunilor de colectare pot fi accesate pe www.reciclamimpreuna.ro/romania-recicleaza

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS