11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRockfest Transalpina nu a fost anulat și propune nume grele din rockul autohton

Rockfest Transalpina nu a fost anulat și propune nume grele din rockul autohton

Cel mai mare festival de muzică rock desfășurat în zona montană nu a fost anulat. În 2020 este programată cea de-a patra ediție, la poalele Munților Parâng, la Rânca.

Ca și în anii trecuți, nume grele din rockul autohton au fost contactate pentru a participa la festivalul care se desfășoară în aer liber în munții Gorjului. Principalul organizator, respectiv Consiliul Județean Gorj, nu a anulat până acum festivalul, dat fiind faptul că acesta are loc în prima parte a lunii august. Este vorba de zilele de 7 și 8 august.

Așadar, organizatorii se așteaptă ca până în luna august să apară și mai multe măsuri de relaxare și astfel de festivaluri să poată fi organizate, mai ales că în cazul Rockfest este vorba de o manifestare în aer liber unde există foarte mult spațiu și pot fi respectate, teoretic, măsurile de distanțare fizică.

Motociclete și rock

Festivalurile de la Rânca, în special dedicate muzicii rock, atrag an de an publicul interesat, dar și turiști de toate felurile. Anul acesta, pe afișul festivalului au fost recute trupe cunoscute din peisajul muzicii rock din România.

În data de 7 august sunt programate trupele: Timpuri Noi, Luna Amară, Kempes, Cyadine 4, Times of Need. Pe 8 august, pe scenă sunt programate să urce trupele: Altar, Compact, Implant pentru Refuz, Stiff Kick, Cristi Minculescu, Valter și Boro. Prezentatorul festivalului este Lenți Chiriac.

Între parteneri se află Primăriile din Baia de Fier și Novaci, Prefectura Gorj, Serviciul Salvamont sau obștile din zonă. Rockfest Transalpina ar putea fi punctul de atracție al verii în România, în zona montană, dacă organizatorii își vor respecta planul de până acum și îl vor duce până la capăt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS