16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAplicaţia TikTok intră sub supravegherea UE

Aplicaţia TikTok intră sub supravegherea UE

Practicile de colectare a datelor folosite de aplicaţia chineză TikTok vor fi analizate de Comitetul European pentru Protecţia Datelor. Oficialii UE mai avertizează şi asupra  Clearview AI, un soft de recunoaştere facială dezvoltat în Statele Unite, scrie Reuters.

TikTok, aplicaţie de socializare deţinută de gigantul chinez ByteDance, care le permite utilizatorilor postarea de video-uri foarte scurte, a înregistrat o creştere uriaşă în perioada pandemiei COVID.

EDPB (Comitetul European pentru Protecţia Datelor) a anunţat că va înfiinţa un grup de lucru pentru a evalua activitățile TikTok la nivel de UE, după solicitarea unui parlamentar din europeană, îngrijorat de metodele aplicaţiei chienze de colectare a datelor și de riscurile de securitate și confidențialitate.

Cât desrpre Clearview AI – un soft care foloseşte inteligenţa artificială pentru recunoaşterea facială, folosit adesea de poliţie pentru identificarea suspecţilor, a fost criticat masiv în SUA şi Canada, drept urmare EDPB avertizează autorităţile europene cu privire la un potenţial abuz al celor care folosesc acest soft.

„EDPB are îndoieli cu privire la existența unei baze legale la nivel de UE şi a statelor membre pentru utilizarea unui serviciu precum cel oferit de Clearview AI”, a anunţat EDPB.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS