12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZece firme invitate să modernizeze avioanele IAR 99

Zece firme invitate să modernizeze avioanele IAR 99

Zece firme care activează în industria de apărare au fost invitate să vină cu oferte pentru modernizarea aeronavelor IAR 99 produse la Avioane Craiova, potrivit surselor GdS. Este vorba despre societăţi din Europa, SUA, Canada şi Israel, care, într-o perioadă relativ scurtă, vor veni cu propuneri.

MApN a transmis recent societăţii craiovene o invitaţie de participare pentru revitalizarea şi modernizarea a zece aeronave IAR 99 Standard aflate în dotarea Armatei. Aparatele vor fi folosite pentru pregătirea piloţilor care vor zbura cu avioanele F-16 operate de aviaţia militară. Modernizările privind echipamentele de bord şi avionica vor fi făcute în perioada 2020-2024.

În 2018, statul alocase 124 de milioane de euro pentru programul „Super Şoim“, prin care se dorea realizarea următoarei generaţii de avioane de antrenament. Procedura de selecţie a firmei care urma să devină partenerul Avioane Craiova a fost blocată în justiţie, după ce câştigătoare a fost desemnată societatea canadiano-americană CMC Electronics. Procedura a fost însă contestată de israelienii de la Elbit Systems, iar ulterior s-a renunţat la acel program.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS