32.3 C
Craiova
joi, 6 august, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Ploi, grindină și descărcări electrice în aproape toată ţara

Ploi, grindină și descărcări electrice în aproape toată ţara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit informarea meteo de instabilitate atmosferică, valabilă pentru toată țara, până duminică, la ora 23.00.

Potrivit ANM, în intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, căderi de grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

Cum va fi vremea

Joi, ploile apar frecvent în nord-estul ţării, însă în celelalte zone, aversele revin abia după prânz. Vor cuprinde suprafeţe mari şi se pot strânge 30 l/mp.

Prin est se porneşte şi vântul, iar în ansamblu, temperaturile vor fi între 14 şi 22 de grade.

În Dobrogea şi Bărăgan, nu prea sunt schimbări faţă de zilele trecute. Norii se adună temporar, vor fi şi ceva ploi, dar vedem şi soarele. În judeţul Tulcea, în ora următoare se aşteaptă ploi torenţiale, se pot acumula 15 l/mp şi vor fi descărcări electrice.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem nevoie de umbrele după prânz, dar ploile vin în reprize scurte. Se înteţeşte şi vântul, astăzi.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, avem instabilitate accentuată, ploi frecvente şi temperaturi modeste. Vântul va fi activ şi în această zonă.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş se arată soarele şi se mai încălzeşte puţin, dar mai vin şi ceva ploi.

În vestul ţării prindem câteva ore cu timp frumos, dar după prânz cresc condiţiile de ploaie. Maximele sunt, în continuare, de luna aprilie.

În Transilvania, găsim vreme schimbătoare, înnorări temporare dimineaţa şi ploi în a doua parte a zilei. Va fi, în continuare, destul de răcoare.

În Oltenia, dimineața va fi un pic mai însorită, dar mai târziu revin şi aici, aversele. Nu se încălzeşte faţă de miercuri.

Tot despre instabilitate şi ploi de vară vorbim şi în ţinuturile sudice. Soarele va apărea din când în când, se ating din nou 20 de grade, dar de ploi tot nu scăpăm.

În zonele de munte, va ploua destul de mult. Aşteptam averse abundente după prânz, se acumulează 30 l/mp. Pe creste a nins şi stratul de zăpadă măsoară chiar 16 cm în zona Bălea Lac, iar joi se mai anunţă ceva lapoviţă.

Prognoza pentru următoarele 3 zile

Vineri, atmosfera este schimbătoare, temperaturi sunt scăzute pentru acest moment al anului şi ploi de vară, după prânz.

Sâmbătă se mai încălzeşte puţin, dar se menţin condiţiile de averse.

Duminică, avem vreme un pic mai bună, deşi norii apar temporar şi se porneşte vântul. Maximă poate atinge 24…25 de grade.

La munte, vineri sunt aşteptate ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină.

Sâmbătă, vântul se înteţeşte şi va ploua mai mult în nordul Carpaţilor Orientali, unde se strâng 20 l/mp. În restul masivelor, aversele apar local.

Şi duminică prindem vreme răcoroasă şi instabilă, însă ploile apar ceva mai rar decât în restul săptămânii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Turneul amical de la Vâlcea, sub semnul întrebării. Se...

SCM Vâlcea a ratat cinci dintre partidele...

ȘTIRI GdS

Restaurantele nu se vor deschide deocamdată

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții Federației Industriei HoReCa. Hotelierii insistă ca guvernul să permită redeschiderea restaurantelor....

CAB amână soluţionarea cererii DIICOT de redeschidere a anchetei...

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a amânat joi, pentru luni, discutarea cererii DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva şefilor Jandarmeriei în dosarul...

Rusia a raportat 5.267 de cazuri noi de COVID-19...

În ultimele 24 de ore, Rusia a raportat 5.267 de cazuri noi de COVID-19 şi 116 de decese provocate de această boală....

Orban: 75% din salariu pentru părinți pe perioada suspendării...

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că în noul an școlar care va începe pe 14 septembrie, în cazul în care cursurile...

Curtea pakistaneză a hotărât ca o minoră trebuie...

O instanță din Pakistan a provocat indignare după ce a decis că o fată creștină în vârstă de 14 ani este căsătorită...

Coronavirus: Nou record de cazuri în Polonia

Polonia a raportat joi un număr record de infecţii cu noul coronavirus, pentru a cincea oară în ultima săptămână, conform Ministerului Sănătăţii...