16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn brancardier de la Spitalul Județean Mureş, confirmat cu COVID-19, a murit

Un brancardier de la Spitalul Județean Mureş, confirmat cu COVID-19, a murit

MUREȘ: Un brancardier de la Spitalul Județean, confirmat cu COVID-19, a murit

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș a anunțat, joi, că un brancardier de la Spitalul Clinic Județean, confirmat cu COVID-19, a murit.

Numărul total al cadrelor medicale din județ infectate a ajuns la 109 de la începutul epidemiei, dintre care 95 s-au vindecat.

Potrivit DSP Mureș, rata de vindecare în județ în rândul cadrelor medicale infectate cu COVID-19 este de 87%.

„De la începutul pandemiei de coronavirus şi până în data de 21 mai 2020, un număr de 109 de cadre medicale au fost declarate pozitiv cu COVID-19, iar 95 (87,16%) dintre acestea sunt deja vindecate şi externate. Într-unul dintre cele 109 de cazuri evoluţia a fost nefavorabilă soldându-se cu deces (brancardier Spitalul Clinic Judeţean Mureş)”, au transmis reprezentanții DSP Mureș.

Conform acestora, din cele 109 cadrele medicale confirmate pozitiv, 38 sunt angajate ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş (dintre aceştia 23 sunt de la UPU SMURD şi 14 de pe celelalte secţii), 53 cadre medicale angajate ale Spitalului Clinic Judeţean Mureş (dintre aceştia 42 sunt de la ATI, 7 de la Secţia Boli Infecţioase I şi 4 de pe alte secţii), 9 sunt angajate ale Spitalului Municipal Sighişoara, 2 cadre medicale angajate ale unui cămin de bătrâni din județ, un medic de familie, doi medici din unităţi medicale private din Târgu Mureş, un medic stomatolog, un asistent de farmacie de la o farmacie privată, un medic cu domiciuliul în Târgu Mureş, dar angajat al unei unităţi medicale din alt judeţ şi un angajat al unei unităţi medicale private din judeţ.

DSP informează că toate cadrele medicale confirmate pozitiv în acest moment sunt internate la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Judeţean Mureş, iar starea lor de sănătate este bună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS