17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvioane Craiova, Elbit Systems și Romaero vor coopera în producția de drone

Avioane Craiova, Elbit Systems și Romaero vor coopera în producția de drone

-

Elbit Systems împreună cu Avioane Craiova și Romaero, au semnat un Memorandum de Înțelegere (MOU) pentru cooperare în domeniul Sistemelor de Avioane fără pilot (UAS) în vederea programelor preconizate ale Ministerului Apărării Naționale din România (MApN), potrivit elbitsystems.

Companiile vor coopera pentru transferul tehnologic în vederea fabricării în țară de UAS ale Elbit Systems: de la platforme tactice UAS precum Skylark I-LEX și Hermes 450 și până la diferitele configurații ale Hermes 900. Memorandumul de Înțelegere prevede ca firmele românești să fie responsabile de asamblare, integrare, instruire, mentenanță și reparații precum și de managementul de program, potrivit unui comunicat oficial remis DefenseRomania de Elbit Systems.

Memorandumul prevede ca firmele românești să fie responsabile de asamblare, integrare, instruire, mentenanță și reparații precum și de managementul de program.

„Gama UAS de la Elbit Systems oferă flexibilitate în misiune, de la mini-drone portabile de către soldați, drone tactice versatile, până la UAS-uri și soluții maritime de rază lungă. Având zeci de ani de experiență dovedită operațional, sistemele companiei sunt în serviciul mai multor forțe armate și de securitate din întreaga lume și sunt principala flotă UAS a Armatei Israeliene”, transmite compania israeliană într-un comunicat.

Cu o prezență de peste 27 de ani de activitate de succes în România, Elbit Systems este un furnizor de lungă durată al MApN.

Elbit Systems cooperează cu succes cu industria de apărare românească și participă la programe de anvergură în domeniul forțelor aeriene, terestre, navale și altele. Elbit Systems a înființat patru unități de producție în România: Elmet Măgurele (producție și dezvoltare pentru sisteme terestre), Simultec (simulatoare și sisteme de antrenament), A/E Electronics (subansamble electronice) și Elmet (prelucrare avansată de piese) în Bacău. Deschise în România de peste 20 de ani și angajând sute de ingineri, aceste companii s-au dezvoltat făcând din Elbit Systems un exportator important în domeniul de securitate și apărare din România, potrivit elbitsystems.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Dolj: Două persoane, reținute pentru trafic de droguri de...

Două persoane au fost reținute pentru trafic de droguri...

ȘTIRI GdS