21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCiolacu: PSD va depune o plângere la CNCD împotriva lui Iohannis pentru instigare la ură

Ciolacu: PSD va depune o plângere la CNCD împotriva lui Iohannis pentru instigare la ură

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a anunţat, vineri, că va depune o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preşedintelui Klaus Iohannis pentru „instigare la ură pe baza răspândirii de informaţii false”. Anunțul lui Ciolacu vine în contextul în care Klaus Iohannis a atacat dur PSD pe tema proiectului de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc.

„Îi solicit ferm preşedintelui Iohannis să vină cu dovezi clare, altfel toată lumea va înţelege că este o nouă minciună din seria celor pe care le-a lansat la adresa profesorului Streinu-Cercel sau pe tema redeschiderii şcolilor din Franţa. Solicit comisiilor parlamentare de control SRI şi SIE să se întrunească săptămâna viitoare şi să convoace şefii serviciilor pentru a prezenta un raport oficial asupra informaţiilor false enunţate în spaţiul public de preşedintele Iohannis. PSD va depune o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării împotriva lui Iohannis pentru instigare la ură pe baza răspândirii de informaţii false”, a scris Ciolacu pe pagina sa de Facebook.


De asemenea, liderul PSD mai spune că preşedintele Iohannis, prin declaraţiile legate de Ţinutul Secuiesc, a vrut „să acopere incompetenţa Guvernului PNL pe care îl conduce”.
„Iohannis şi-ar fi dorit să ascundă incompetenţa guvernului PNL care nu vine cu un plan de relansare a economiei. Singurii care au făcut sacrificii au fost cetăţenii, care au stat în casă. E dreptul lor să ştie când se pot întoarce la muncă, când pot să-şi ia salariu. Nici guvernul PNL şi nici Iohannis nu le spun nimic! Apelează la diversiuni penibile”, se afirmă în postare.


Atacul lui Ciolacu la adresa președintelui Iohannis are loc în contextul în care acesta a acuzat public PSD că „în Parlament PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor”, după ce un proiect de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc a fost adoptat tacit la Camera Deputaţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS