16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn nou focar de coronavirus la un centru de recuperare neuropsihiatrică din Suceava

Un nou focar de coronavirus la un centru de recuperare neuropsihiatrică din Suceava

Un nou focar de coronavirus a fost depistat la un centru de recuperare neuropshiatrică din județul Suceava, unde au fost infectați peste 100 de pacienți și angajați. La începutul săptămânii, au fost confirmați cu COVID-19 peste 300 de persoane de la un alt centru de recuperare psihiatrică din același județ, informează Hotnewsro.

Noul focar a fost descoperit la Centrul de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihiatrică din Costâna, unde au fost confirmați cu coronavirus 103 pacienți și anhajați.


Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava, Nicoleta Daneliuc, citat de Agerpres, dintre cei 103 angajaţi ai centrului care au fost testaţi, au fost confirmați pozitiv 35, iar dintre cei 154 de beneficiari – 68.

El a spus că angajaţii diagnosticaţi cu COVID-19 sunt transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unde vor fi internaţi.


Conform sursei citate, sunt luate măsuri similare ca în cazul de la Sasca Mică privind înlocuirea personalului diagnosticat cu coronavirus, separarea pacienților bolnavi, numirea unui coordonator pentru monitorizarea situaţiei, instruirea personalului, traseul epidemiologic, dezinfecţia spațiilor din incinta centrului, suplimentarea stocului de echipamente de protecţie şi produse de igienă.
Suceava este focarul de coronavirus al României, cu 2.613 îmbolnăviri, până duminică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS