15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpania anunţă o relaxare treptată de la jumătatea lui mai

Spania anunţă o relaxare treptată de la jumătatea lui mai

Guvernul spaniol are în vedere o relaxare treptată a măsurilor de izolare începând de la jumătatea lui mai. Gradual vor fi ridicate şi restricţiile de circulaţie impuse în urmă cu aproape şase săptămâni pentru a frâna extinderea epidemiei de COVID-19, a declarat miercuri premierul spaniol Pedro Sanchez în faţa parlamentului de la Madrid, relatează agenţia EFE.

Şeful executivului de la Madrid a anunţat începerea unei relaxări flexibile a acestor măsuri, subliniind însă că trebuie evitaţi paşii greşiţi.

”Vom face paşi înainte sau înapoi în funcţie de cum se comportă pandemia”, a indicat premierul socialist spaniol în intervenţia sa în faţa parlamentului, unde a venit pentru a cere prelungirea stării de alertă până pe 9 mai, solicitare aprobată de legislativ cu o largă majoritate. Nu au lipsit însă criticile, numeroşi parlamentari, inclusiv din rândurile Partidului Popular, acuzând ”greşelile” şi ”improvizaţiile” guvernului în gestionarea acestei crize sanitare.

Începând din 13 aprilie în Spania s-au reluat activităţile economice neesenţiale, sistate pe 30 martie în cadrul măsurilor de prevenire a extinderii epidemiei.

Guvernul spaniol anunţase de marţi o primă relaxare a măsurilor de izolare, permiţând ieşirea copiilor din case începând de lunea viitoare, însă doar pentru a însoţi un adult la magazinele alimentare sau la farmacii.

Bilanţul creşte cu 435 de morţi şi 4.211 de contaminări

Noul coronavirus a ucis 435 de oameni în ultimele 24 de ore în Spania, unde s-au înregistrat 4.211 de noi contaminări, iar bilanţul total a crescut la 21.717 de morţi şi 208.389 de cazuri, a anunţat miercuri Ministerul spaniolal Sănătăţii, relatează Reuters.

Autorităţile au anunţat marţi 430 de decese şi 3.968 de contaminări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS