11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVremea în perioada 20 aprilie- 3 mai în Oltenia

Vremea în perioada 20 aprilie- 3 mai în Oltenia

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis evoluţia temperaturilor şi a precipitaţiilor pentru perioada 20 aprilie – 3 mai. Urmează o ușoară răcire a vremii, timp de câteva zile, apoi temperaturile urcă la 23 de grade, iar vremea devine mai caldă decât în mod normal.

Oltenia

În primele două zile, media valorilor diurne va fi de 14 grade, apoi va exista o creștere treptată spre o medie de 23 de grade, în data de 27 aprilie. Ulterior acestei date, temperatura aerului va scădea ușor și până la sfârșitul intervalului, variațiile termice vor fi nesemnificative. Media regională a maximelor va fi de 20…22 de grade. Minimele termice vor marca o scădere până în data de 24 aprilie, de la o medie regională de 9 grade, la o medie în jurul a 3 grade. Apoi, va exista o tendință de creștere până în data de 28 aprilie, spre o medie a minimelor de 9 grade. Până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni nu vor fi oscilaţii termice importante. Probabilitatea de ploaie va crește după data de 27 aprilie.

La munte

Temperaturile maxime, până în data de 23 aprilie, vor fi în medie de 5 grade, apoi tendința temperaturilor diurne va fi de creștere ușoară. Media temperaturilor, până la sfârșitul intervalului, se va situa în jurul valorii de 10 grade. Minimele termice vor marca o scădere până în data de 22 aprilie, de la o medie regională în jurul a 0 grade, la o medie de -5 grade. Apoi, temperatura aerului va crește ușor și până în ultima zi, deși vor mai fi unele variații termice de la o zi la alta, media minimelor va ajunge a se situa în jurul valorii de 3 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată din data de 26 aprilie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS