14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia deschide de mâine, treptat, unele activități

Italia deschide de mâine, treptat, unele activități

Guvernul italian a decis ca de marți, 14 aprilie, o serie de activități comerciale să se redeschidă, dar în același timp prelungește carantina generală până pe 3 mai. Studiouri profesionale, fabrici, librării și magazine de îmbrăcăminte pentru copii: multe activități comerciale și de producție vor putea redeschide, potrivit corriere.it

După vestea că italienii trebuie să mai stea trei săptămâni izolați la domiciliu, premierul Conte a oferit și o măsură destinată a fi percepută ca un prim pas spre normalitate. Și atunci, printr-un nou Decret, Guvernul de Roma a decis ca de mâine  să se deschidă librăriile, papetariile, magazinele de îmbrăcăminte pentru nou-născuți și pentru copii. 

În Italia, curba epidemiologică este încurajatoate, spune premierul Giuseppe Conte. În ultima zi s-au înregistrat 431 de decese, cea mai mică creștere din ultimele trei săptămâni. Pentru că datele conferă încredere, Guvernul a decis ca de marți, 14 aprilie, o serie de activități comerciale să se redeschidă, dar în același timp prelungește carantina generală până pe 3 mai.

Redeschiderea activităților programate pentru mâine, marți, 14 aprilie și precauțiile care trebuie luate:

Cu măsurile de siguranță care se impun în plină epidemie de coronavirius: înarmați cu măști, mănuși și răbdare clienții vor aștepta la cozi lungi până când vor intra într-un magazin. În unele regiuni nu vor aștepta, însă, deloc,pentru că în Lombardia sau în Veneto, librăriile și magazinele rămân închise, pentru că așa au decis autoritățile locale considerând că nu este oportun în acest moment în care lupta cu coronavirus este departe de a se fi încheiat .

”Cine redeschide magazine și companii trebuie să respecte următoarele reguli: distanțare; curățarea de două ori pe zi; ventilație naturală și schimb de aer; disponibilitatea și accesibilitatea la sistemele de dezinfectare a mâinilor, alături de tastaturi, ecrane tactile și sisteme de plată; măști în locuri sau medii închise și în orice caz în care distanțarea nu poate fi garantată; utilizarea mănușilor de unică folosință în achiziționarea de alimente și băuturi. Accesele vor fi eșalonate conform următoarelor metode: extinderea intervalelor de timp; pentru camere de până la patruzeci de metri pătrați, o persoană o poate accesa la un moment dat, pe lângă cel mult doi operatori; pentru camerele mai mari, accesul este reglat în funcție de spațiile disponibile, diferențând, dacă este posibil, rutele de intrare și ieșire. Informațiile trebuie să fie pregătite pentru a asigura distanțarea clienților care așteaptă intrarea (aici este un detaliu mai detaliat)”, potrivit corriere.it

Guvernul a decis să extindă lista activităților de producție permise și, prin urmare, a inclus:

utilizarea zonelor forestiere și a pădurilor; fabricarea de calculatoare; îngrijirea și întreținerea peisajului; lucrări hidraulice, relucrarea lemnului.

Guvernatorul Vincenzo de Luca a hotărât că în ceea ce privește magazinele de îmbrăcăminte pentru copii, acestea să fie deschise două zile pe săptămână pentru cumpărături. În restul Italiei, Decretul Guvernului urmează să fie pus în aplicare, însă la nivel local mai sunt încă dubii în ceea ce privește procedura.

În Lombardia și Piemont restricțiile se mențin

În Lombardia și Piemont nu se va permite redeschiderea librăriilor și a magazinelor de papetărie. În Lombardia, cu toate acestea, „cu regulile obișnuite referitoare la igienă și distanțare, au fost permise magazine pentru vânzarea de articole pentru bebeluși și copii și„ închiderea hotelurilor (cu excepțiile deja în vigoare), ale studiouri profesionale (care continuă activitatea de lucru inteligentă, cu excepții de la anumite termene) ale piețelor în aer liber și ale tuturor activităților neesențiale ». În Emilia-Romagna, în provinciile Piacenza și Rimini, „comerțul cu amănuntul de hârtie, carton și papetărie, cărți, haine pentru copii și bebeluși este suspendat”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS